Eski ramazanlar çok başkaydı demi melekler
eski ramazanlar, anıları, gelenekleri, yemekleri, terbiyesi hakkında genel bilgiler burda
sevgili melekler aklıma eski ramazanlargeldi ve konu açmak istedim😀
eskiden ansıldı ramazanlar? herkeste bir telaşş bir koşturmaca iftar heycanıı ellerde ekmekler pideler
iftara yakın komşularda bir telaş herkes bir birine yemek verir hatta yarışırlardıı
iftar davetleri olurdu tüm akrabalar toplanır iftar açarlardı dualar ederlerdii
sonra teravihe gidilirdii camiler dolurduu yer kalmazıı inasnalar birbirleriyle selamlaşırdıı iki güzel sohpet ederdii
hele sahurlarr davulcu gelirdi manileri söylerdii herkesin her evin ışığı tek tek yanmaya başlardı hemen çaylar koyulur sahurluklar çıkarılırdı
börekler çorbalarr poğaçalarrr😀
oruç tutmayan çocukalr bile sahura kalkar yemek yerlerdi😀
peki ya şimdi melekler? şimdi günümüzde nasıl ramazan
bir çok kimse oruç bile tutmuyor artık orucu geçtimm saygı bile kalmamış
sahur maneiyatı yok teravihe giden yok çocuklar bile kaldırılmıyor sahuraa
eskiden birisi hastalıktan dolayı bile oruç tutmasa utanırdı bişe yemekten içmekten saklardı
eskiden oruç tutana saygı vardıı
ama şimdi bakıyorum dışarda yemek yiyenler buz gibi su içecek içenlerr saygı yok şu insanda oruçtur günah önünde yemiyim diyen yok
eskiden mümkünmüydü ramazan ayındaa dışarda bişye yemek içmekk ayıpp günah diye bişey vardıı
noldu bize melekler nolduda bu hale geldikk örfümüzü anenemzi unuttuk saygımızı yitirdikk acaba bizmi artık çocuklarımıza birşeyleri öğretemiyoruzz yoksa hata bizdemi?
zamanmı değişti yoksa insanlarmı?
naçizane fikirlerimi sundum meleklerim sizlerden de fikir bekliyorum alalh herkesinn orucunu kabul etsinn daha güzel günler görmek dileğiylee
sevgili melekler aklıma eski ramazanlargeldi ve konu açmak istedim😀
eskiden ansıldı ramazanlar? herkeste bir telaşş bir koşturmaca iftar heycanıı ellerde ekmekler pideler
iftara yakın komşularda bir telaş herkes bir birine yemek verir hatta yarışırlardıı
iftar davetleri olurdu tüm akrabalar toplanır iftar açarlardı dualar ederlerdii
sonra teravihe gidilirdii camiler dolurduu yer kalmazıı inasnalar birbirleriyle selamlaşırdıı iki güzel sohpet ederdii
hele sahurlarr davulcu gelirdi manileri söylerdii herkesin her evin ışığı tek tek yanmaya başlardı hemen çaylar koyulur sahurluklar çıkarılırdı
börekler çorbalarr poğaçalarrr😀
oruç tutmayan çocukalr bile sahura kalkar yemek yerlerdi😀
peki ya şimdi melekler? şimdi günümüzde nasıl ramazan
bir çok kimse oruç bile tutmuyor artık orucu geçtimm saygı bile kalmamış
sahur maneiyatı yok teravihe giden yok çocuklar bile kaldırılmıyor sahuraa
eskiden birisi hastalıktan dolayı bile oruç tutmasa utanırdı bişe yemekten içmekten saklardı
eskiden oruç tutana saygı vardıı
ama şimdi bakıyorum dışarda yemek yiyenler buz gibi su içecek içenlerr saygı yok şu insanda oruçtur günah önünde yemiyim diyen yok
eskiden mümkünmüydü ramazan ayındaa dışarda bişye yemek içmekk ayıpp günah diye bişey vardıı
noldu bize melekler nolduda bu hale geldikk örfümüzü anenemzi unuttuk saygımızı yitirdikk acaba bizmi artık çocuklarımıza birşeyleri öğretemiyoruzz yoksa hata bizdemi?
zamanmı değişti yoksa insanlarmı?
naçizane fikirlerimi sundum meleklerim sizlerden de fikir bekliyorum alalh herkesinn orucunu kabul etsinn daha güzel günler görmek dileğiylee
Son düzenleme: