ESDE
Hamiş Melek
ESDE' den ARMUTLU CEVIZLI KEK:)
armutlu kek, tarifi, malzemeleri, nasıl yapılır, resimleri, konulari burada melekler
Merhaba Melekler,
Nerdeyse kekin her turlusunu cok severim ben🙂 sevdigim icinde degisik kek tariflerini arastirip denerim, bugun ne yapsam diye dusunurken, mutfakta yumusamis armutlar gozume ilisti 🙂 tabiki armutlari kekin icinde kullanmaya karar verdim🙂 guzel olursa sizlerle paylasirim diyede kendi kendime soz verdim, ve resimledim, kekim pisti, bence cokta guzel oldu, ben yurtdisinda yasadigim icin burda istedigim tarzda kek kalibi bulamamistim, kucuk boy kek kalibim vardi ama bu malzemeler ona fazla geleceginden mecburen dikdortgen borcamimda pisirmek zorunda kaldim, sizler kek kalibinda yaparsaniz, tabiki goruntu olarak cok daha hos olacaktir, simdi geciyorum tarife...
Benim Standart Kek Tarifim....
2 Yumurta
1,5 su bardagi seker
1 su bardagi Siviyag
1 su bardagi sut/yogurt
2,5 - 3 Bardak Un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
kekimin icine;
3 adet orta boy armut
yarim su bardagi dogranmis ceviz
bir tatli kasigi tarcin
TARIFI:
oncelikle seker ve yumurtayi kar haline gelene kadar cirpiyoruz, pesinden siviyag sut yada yogurt, vanilya, kabartma tozu ve tarcini ekleyip cirpmaya devam ediyoruz, malzemeler guzelce karistiktan sonra icerisine elenmis unumuzu yavas yavas eklemeye basliyoruz, ve cirpmaya devam ediyoruz, oldukca koyu bir kivam elde edene kadar un ekliyoruz, koyu kivami yakaladiktan sonra kup kup dogranmis ve kabuklari soyulmus armutlarimizla yarim bardak cekilmis cevizimizi ekliyoruz ve spatula yada tahta bir kasikla karistiriyoruz (kivam oldukca koyu olmali cunku armutlar piserken sulanacaktir)
Daha sonra yaglanmis kek kalibimiza harcimizi dokup onceden isitilmis yaklasik 170 derece firinimizda ortalama 40-45 DK pisiriyoruz,
klasik kurdan testiyle kekimizin pistigini anlayinca, sogumaya birakiyoruz, sogumaya yakin keki kaliptan cikarabilirsiniz🙂
Herkese Afiyet Olsun....
Merhaba Melekler,
Nerdeyse kekin her turlusunu cok severim ben🙂 sevdigim icinde degisik kek tariflerini arastirip denerim, bugun ne yapsam diye dusunurken, mutfakta yumusamis armutlar gozume ilisti 🙂 tabiki armutlari kekin icinde kullanmaya karar verdim🙂 guzel olursa sizlerle paylasirim diyede kendi kendime soz verdim, ve resimledim, kekim pisti, bence cokta guzel oldu, ben yurtdisinda yasadigim icin burda istedigim tarzda kek kalibi bulamamistim, kucuk boy kek kalibim vardi ama bu malzemeler ona fazla geleceginden mecburen dikdortgen borcamimda pisirmek zorunda kaldim, sizler kek kalibinda yaparsaniz, tabiki goruntu olarak cok daha hos olacaktir, simdi geciyorum tarife...
Benim Standart Kek Tarifim....
2 Yumurta
1,5 su bardagi seker
1 su bardagi Siviyag
1 su bardagi sut/yogurt
2,5 - 3 Bardak Un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
kekimin icine;
3 adet orta boy armut
yarim su bardagi dogranmis ceviz
bir tatli kasigi tarcin
TARIFI:
oncelikle seker ve yumurtayi kar haline gelene kadar cirpiyoruz, pesinden siviyag sut yada yogurt, vanilya, kabartma tozu ve tarcini ekleyip cirpmaya devam ediyoruz, malzemeler guzelce karistiktan sonra icerisine elenmis unumuzu yavas yavas eklemeye basliyoruz, ve cirpmaya devam ediyoruz, oldukca koyu bir kivam elde edene kadar un ekliyoruz, koyu kivami yakaladiktan sonra kup kup dogranmis ve kabuklari soyulmus armutlarimizla yarim bardak cekilmis cevizimizi ekliyoruz ve spatula yada tahta bir kasikla karistiriyoruz (kivam oldukca koyu olmali cunku armutlar piserken sulanacaktir)
Daha sonra yaglanmis kek kalibimiza harcimizi dokup onceden isitilmis yaklasik 170 derece firinimizda ortalama 40-45 DK pisiriyoruz,
klasik kurdan testiyle kekimizin pistigini anlayinca, sogumaya birakiyoruz, sogumaya yakin keki kaliptan cikarabilirsiniz🙂
Herkese Afiyet Olsun....