korunmasız ilişkiye girdik boşalma oldu bende ertesi gün hapı yuttum 3 gün önce adetimi oldum zamanında geldi test yaptım negatif çıktı hamilelik riskmin kalkmışmıdır
korunmasız ilişkiye girdik boşalma oldu bende ertesi gün hapı yuttum 3 gün önce adetimi oldum zamanında geldi test yaptım negatif çıktı hamilelik riskmin kalkmışmıdır
Evet tekrar almanız gerekirdi. Cinsel yönden aktifseniz size uygun bir doğum kontrol yöntemi tercih edin. Sık sık ertesi gün hapı kullanırsanız hormonlarınızı alt üst edersiniz.
Ertesi gün hapları gebelikten % 100 korumaz etkinliği %85-90 dır. Yani gebelik söz konusu olabiliyor .Adetinizde gecikme söz konusu . Bugün gebelik testi yapabilirsiniz.
Ertesi gün hapı hamilelikten % 100 korumuyor. Ertesi gün hapı kullanıldığı gebe kalma olasılığı vardır.Bu durum da gebelik testi yapmanız en doğrusu.Gebelik testinin sonucuna görede bir kadın doğum uzmanına görünün.
Merhaba, bir ay içinde 3 kez ertesi gün hapı kullanmak zorunda kaldım. Evde yapılan gebelik testlerinden 3 kez yaptım negatif çıktı. Adetimin gecikmesi 2 ayı aştı. Ne yapmalıyım? Acaba kist veya kısırlık gibi bir problem olur mu gelecekte? Çok endişeliyim, cevabınızı bekliyorum.