Erik Reçeli
erik reçeli erik reçeli tarifi reçel erık recelı taze receli
Malzemeler
1 kilo erik
1 kilo seker
1 cay bardagi su
bir kac damla limonsuyu
Hazırlanışı
Erikler yikandiktan ve cekirdekleri cikartildiktan sonra recel kaynatacagimiz tencereye alinir üzerine sekeri ve suyu ilave edilerek kaynamaya burakilir,kaynamaya baslayan recel kisik atese alinir ve kivami gelene dek bu sekilde kaynatilir 1 yada 1,5 saat kadar sürebiliyor.
Kivama gelen recele bir kac damlada limon suyu eklenerek 5 dakika daha kaynatilir ve ocaktan alinir sicak olarak kavanozlarina doldurulur ve agizlari sikica kapatilarak oda isisinda soguyana dek bekletilir sonra buz dolaplabina kaldirilir.
Malzemeler
1 kilo erik
1 kilo seker
1 cay bardagi su
bir kac damla limonsuyu
Hazırlanışı
Erikler yikandiktan ve cekirdekleri cikartildiktan sonra recel kaynatacagimiz tencereye alinir üzerine sekeri ve suyu ilave edilerek kaynamaya burakilir,kaynamaya baslayan recel kisik atese alinir ve kivami gelene dek bu sekilde kaynatilir 1 yada 1,5 saat kadar sürebiliyor.
Kivama gelen recele bir kac damlada limon suyu eklenerek 5 dakika daha kaynatilir ve ocaktan alinir sicak olarak kavanozlarina doldurulur ve agizlari sikica kapatilarak oda isisinda soguyana dek bekletilir sonra buz dolaplabina kaldirilir.