Uzman SühaN
Administrator
Enginarın faydaları nelerdir?
Enginar. Belki de tüm sebzelerin en garip görünümlerinden biri olan, yüzyıllardır Akdeniz kültürünün ve mutfağının önemli bir parçasıdır. Enginar binlerce yıldır Romalılar, Rumlar ve Mısırlılar da dahil olmak üzere Akdeniz uygarlıkları tarafından tüketilmiştir. Enginar çok yönlü bir besindir . Kalp hastalığı ve kanser gibi ciddi rahatsızlıkları önlemeye yönelik güçlü bağları, karaciğer ve sindirim sistemi üzerindeki besleyici etkileri vardır. Ayrıca vücuttaki iltihaplanmayı azaltma yeteneği gibi mükemmel bir tada sahiptir.Bu makalemizde enginarın sayısız faydalarına değinicez. Enginar ile ilgili detaylar makalemizin devamın da .
Enginarın bir diğer yararı, hücreleri vücudumuz enerjiye dönüştürdüğü zaman oluşan, serbest radikallerden (hava kirliliği gibi) gelen hasarlardan korumak için antioksidan eylem sağlayan, ayrıca askorbik asit olarak da bilinen yüzde 25 günlük C vitamini gereksinimidir . C vitamini, yaraları çabuk iyileşmesine yardımcı olmak için kollajen sağlar ve demir emilimine yardım ederek vücudun hastalıktan korur.Yüksek miktarda antioksidan içeren bir gıdanın en önemli faydalarından biri çeşitli kanser türlerini önleme kabiliyetidir .
Enginarın diğer faydaları
Beslenme amaçlı olarak, öncelikle çeşitli kanser türlerine karşı koruma , bağışıklık sisteminin güçlenmesini arttırma, kolestrolü düşürme ve diyabet , ateroskleroz , kalp krizi ve felç gibi hastalıklara karşı koruma gibi ilişkili yararları vardır enginarın. Buna ek olarak, enginar iyi bir potasyum kaynağı, şişkinliği azaltma ve toksinleri boşaltma kabiliyeti ile bilinen bir besin maddesidir. Enginar, C vitamini bakımından zengin olup, sağlıklı bir bağışıklık sisteminin korunması için şarttır .
Enginarın diğer sağlık yararları şunları içerir:
Kanser türlerini önler
Kan basıncını düşürür
Hazımsızlığı giderir
tip II diyabetlilerde kan şekeri kontrolüne yardımcı olabilir
Çok iyi bir antioksidandır
Çoğu insan enginarın kalbini sever , ancak yapraklar aslında sağlık yararlarının büyük çoğunluğunun kaynağıdır. Yüksek kolesterol, koroner kalp hastalığı ve ateroskleroz için artmış bir risk ile ilişkilidir. Enginar ve enginar yaprağı özütü, kolesterol düzeylerini düşürür.Enginar doymuş yağ ve kolestrol bakımından düşük bulunurken zengin bir lif , vitamin ve mineral kaynağıdır . C vitamini , tiamin, riboflavin , niasin , folat, vitamin B-6 , B-12, A, E, D ve vitamin K yı içeren vitaminleri içerirler . Ayrıca kalsiyum , demir , çinko , sodyum , potasyum , manganez , fosfor ve çinko gibi mineralleri de sağlarlar . Enginar özütü safra üretimini teşvik etmeye yardımcı olur. Safra bütün sindirim süreci için çok önemlidir . Araştırmalar, asit reflüsü veya hazımsızlık ağrısı çekenlere enginayı tüketmede rahatlama sağladığını gösteriyor . Enginarlarda bulunan K vitamini, nöronlarındaki hasarı azaltarak Alzheimer hastalığını önlüyor.
Enginar da bağışıklık kazandıran özellikleri ile ünlü olduğu gibi C vitamini de içeriyor ve doğrudan kolajen adı verilen bir proteinin oluşumunda yer alıyor. Kolajen insan kemikleri, cilt sağlığı ve bağ dokuları için gereklidir. Enginar en iyi folik asittir, böylece gebe kalmaya veya hamile kalmaya çalışıyorsanız diyetinize eklemek isteyebileceğiniz inanılmaz derecede etkili bir sebzedir. . Folik asit, gelişmekte olan embriyolarda nöral tüp kusurlarının önlenmesinin yanı sıra hem kadınlarda hem de erkeklerde doğurganlığın artmasında etkili olabilir.
Enginar, sindirim sisteminizin sağlığını ve işlevselliğini geliştirmek için en faydalı besindir.Zengin bir lif kaynağıdır . Kbızlık problemi olanlar bağırsak problemi yaşayanlar diyetlerine enginar eklemelidir.Enginarların sindirim açısından ekstra bir başka yararı da safra kesesi üzerindeki etkisidir. Bu sebze aynı zamanda fibroz ve mukozit gibi belirli koşulları önlemenin yanı sıra göğüs kanseri olasılığını azaltabilen C vitamini bakımından zengindir. Başka bir deyişle, kanser almak istemiyorsanız enginar tüketin..Enginar zengin bir potasyum kaynağı, vücudun çeşitli organlarında önemli bir pozitif etkisi olan ana mineral. Enginardaki yüksek lif, böbrek hastalığı, sinir hasarı ve körlük gibi şeker hastalığına bağlı sorunlarla sonuçlanabilecek insülin artış ve azalmalarını önlerken kan şekeri seviyelerini kontrol etme yeteneğine sahiptir.
Anemi, vücutta yeterince hemoglobin üretmediğinde ve kırmızı kan hücreleri vücuda oksijeni düzgün şekilde dağıtamadığında ortaya çıkar. Demir eksikliği düşük bir diyet, aneminin iki önemli nedenidir. Düşük demir seviyeleri, yorgunluk, güçsüzlük ve kötü konsantrasyon gibi anemi semptomlarına neden olabilir.Enginar anemiyi önlemektedir. Enginar ayrıca erken yaşlanmayı önlemektedir.Enginar, bitkisel bir ilaç olarak kullanılabilecek güvenli bir bitkidir ve önerilen dozlarda kullanıldığında ciddi yan etkiler rapor edilmemiştir.
Enginarın bir diğer yararı, hücreleri vücudumuz enerjiye dönüştürdüğü zaman oluşan, serbest radikallerden (hava kirliliği gibi) gelen hasarlardan korumak için antioksidan eylem sağlayan, ayrıca askorbik asit olarak da bilinen yüzde 25 günlük C vitamini gereksinimidir . C vitamini, yaraları çabuk iyileşmesine yardımcı olmak için kollajen sağlar ve demir emilimine yardım ederek vücudun hastalıktan korur.Yüksek miktarda antioksidan içeren bir gıdanın en önemli faydalarından biri çeşitli kanser türlerini önleme kabiliyetidir .
Enginarın diğer faydaları
Beslenme amaçlı olarak, öncelikle çeşitli kanser türlerine karşı koruma , bağışıklık sisteminin güçlenmesini arttırma, kolestrolü düşürme ve diyabet , ateroskleroz , kalp krizi ve felç gibi hastalıklara karşı koruma gibi ilişkili yararları vardır enginarın. Buna ek olarak, enginar iyi bir potasyum kaynağı, şişkinliği azaltma ve toksinleri boşaltma kabiliyeti ile bilinen bir besin maddesidir. Enginar, C vitamini bakımından zengin olup, sağlıklı bir bağışıklık sisteminin korunması için şarttır .
Enginarın diğer sağlık yararları şunları içerir:
Kanser türlerini önler
Kan basıncını düşürür
Hazımsızlığı giderir
tip II diyabetlilerde kan şekeri kontrolüne yardımcı olabilir
Çok iyi bir antioksidandır
Çoğu insan enginarın kalbini sever , ancak yapraklar aslında sağlık yararlarının büyük çoğunluğunun kaynağıdır. Yüksek kolesterol, koroner kalp hastalığı ve ateroskleroz için artmış bir risk ile ilişkilidir. Enginar ve enginar yaprağı özütü, kolesterol düzeylerini düşürür.Enginar doymuş yağ ve kolestrol bakımından düşük bulunurken zengin bir lif , vitamin ve mineral kaynağıdır . C vitamini , tiamin, riboflavin , niasin , folat, vitamin B-6 , B-12, A, E, D ve vitamin K yı içeren vitaminleri içerirler . Ayrıca kalsiyum , demir , çinko , sodyum , potasyum , manganez , fosfor ve çinko gibi mineralleri de sağlarlar . Enginar özütü safra üretimini teşvik etmeye yardımcı olur. Safra bütün sindirim süreci için çok önemlidir . Araştırmalar, asit reflüsü veya hazımsızlık ağrısı çekenlere enginayı tüketmede rahatlama sağladığını gösteriyor . Enginarlarda bulunan K vitamini, nöronlarındaki hasarı azaltarak Alzheimer hastalığını önlüyor.
Enginar da bağışıklık kazandıran özellikleri ile ünlü olduğu gibi C vitamini de içeriyor ve doğrudan kolajen adı verilen bir proteinin oluşumunda yer alıyor. Kolajen insan kemikleri, cilt sağlığı ve bağ dokuları için gereklidir. Enginar en iyi folik asittir, böylece gebe kalmaya veya hamile kalmaya çalışıyorsanız diyetinize eklemek isteyebileceğiniz inanılmaz derecede etkili bir sebzedir. . Folik asit, gelişmekte olan embriyolarda nöral tüp kusurlarının önlenmesinin yanı sıra hem kadınlarda hem de erkeklerde doğurganlığın artmasında etkili olabilir.
Enginar, sindirim sisteminizin sağlığını ve işlevselliğini geliştirmek için en faydalı besindir.Zengin bir lif kaynağıdır . Kbızlık problemi olanlar bağırsak problemi yaşayanlar diyetlerine enginar eklemelidir.Enginarların sindirim açısından ekstra bir başka yararı da safra kesesi üzerindeki etkisidir. Bu sebze aynı zamanda fibroz ve mukozit gibi belirli koşulları önlemenin yanı sıra göğüs kanseri olasılığını azaltabilen C vitamini bakımından zengindir. Başka bir deyişle, kanser almak istemiyorsanız enginar tüketin..Enginar zengin bir potasyum kaynağı, vücudun çeşitli organlarında önemli bir pozitif etkisi olan ana mineral. Enginardaki yüksek lif, böbrek hastalığı, sinir hasarı ve körlük gibi şeker hastalığına bağlı sorunlarla sonuçlanabilecek insülin artış ve azalmalarını önlerken kan şekeri seviyelerini kontrol etme yeteneğine sahiptir.
Anemi, vücutta yeterince hemoglobin üretmediğinde ve kırmızı kan hücreleri vücuda oksijeni düzgün şekilde dağıtamadığında ortaya çıkar. Demir eksikliği düşük bir diyet, aneminin iki önemli nedenidir. Düşük demir seviyeleri, yorgunluk, güçsüzlük ve kötü konsantrasyon gibi anemi semptomlarına neden olabilir.Enginar anemiyi önlemektedir. Enginar ayrıca erken yaşlanmayı önlemektedir.Enginar, bitkisel bir ilaç olarak kullanılabilecek güvenli bir bitkidir ve önerilen dozlarda kullanıldığında ciddi yan etkiler rapor edilmemiştir.