T
TİTAN
Forum Okuru
Enfes İncirli Şerbetli Tatlı Tarifi
incirli şerbetli tatlı
incirli tatlı
Sevgili melekler, incirli şerbetli tatlıyı ben ilk olarak bir arkadaşımın evinde yedim ve bayıldım. O zamanlar tarifini almadım ama tarif üç aşağı beç yukarı bu tarifte ki gibiydi. Eğer kuru meyveleri, muhallebiyi ve hafif şerbetli tatlıları seviyorsanız incirli tatlı sizin de vazgeçilmeziniz olacaktır. Buyrun enfes tatlının tarifine.. 🙂
Malzemeler ;
Hamur Malzemeleri;
6 - 7 adet kuru incir
1 avuç kadar kuru kayısı
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
Arzu ederseniz biraz tarçın
Şerbet Malzemeleri; (sıcak keke)
3 çay b. su
1 yemek kaşığı nescafe
3 yemek k. tozşeker
Üste Sürülecek Muhallebi
2.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek k. tepeleme un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket kremşanti
Yapılışı;
İncir ve kayısı yumuşaması için suya konulur küp küp doğranır
Yumurta ve şekerler köpük köpük olana kadar mikserle çırpılır.
Vanilya ve yoğurt eklenir çırpılır, irmik , un, kabartma tozu, eklenir.
ardından incir ve kayısıda eklenip kaşıkla karıştırılır.
yumuşak olmayan bir hamur elde edilir , margarin ile yağlanan dikdörtgen bir borcama kaşık ile yayılır
160 C° pembeleşinceye kadar pişirilir, hamur kolay piştiğinden sık sık kontrol edilmeli içinin piştiğini anlamak için kürdanla konrol edilir.
başka bir kaseye soğuk su nescafe ve şeker karıştırılarak eritilip soğuk şerbeti hazırlanır
Sıcak kek gelişi güzel kürdan batırılarak delinir ve sıcak kekin üzerine soğuk şerbet dökülür.Eğer şerbetin yeterli gelirse hepsini kullanmayın. kullanacağınız kabın genişliğine gore miktar değişebilir
keki soğumaya bırakın,
diğer yandan süt un nişasta süte iyice yedirilir şekerde eklenerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır kaynayınca tereyağ eklenir ılınması beklenir, kremşanti eklenerek çırpılır soğuyan kekin üzerine sürülür, 2-3 saat buzdolabında dinlendirilir
dinlendirilen kek dilim dilim kesilerek üzerine hindistan cevizi veya tarçın serpilerek servis edilir.
incirli tatlı
Sevgili melekler, incirli şerbetli tatlıyı ben ilk olarak bir arkadaşımın evinde yedim ve bayıldım. O zamanlar tarifini almadım ama tarif üç aşağı beç yukarı bu tarifte ki gibiydi. Eğer kuru meyveleri, muhallebiyi ve hafif şerbetli tatlıları seviyorsanız incirli tatlı sizin de vazgeçilmeziniz olacaktır. Buyrun enfes tatlının tarifine.. 🙂
Malzemeler ;
Hamur Malzemeleri;
6 - 7 adet kuru incir
1 avuç kadar kuru kayısı
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
Arzu ederseniz biraz tarçın
Şerbet Malzemeleri; (sıcak keke)
3 çay b. su
1 yemek kaşığı nescafe
3 yemek k. tozşeker
Üste Sürülecek Muhallebi
2.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek k. tepeleme un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket kremşanti
Yapılışı;
İncir ve kayısı yumuşaması için suya konulur küp küp doğranır
Yumurta ve şekerler köpük köpük olana kadar mikserle çırpılır.
Vanilya ve yoğurt eklenir çırpılır, irmik , un, kabartma tozu, eklenir.
ardından incir ve kayısıda eklenip kaşıkla karıştırılır.
yumuşak olmayan bir hamur elde edilir , margarin ile yağlanan dikdörtgen bir borcama kaşık ile yayılır
160 C° pembeleşinceye kadar pişirilir, hamur kolay piştiğinden sık sık kontrol edilmeli içinin piştiğini anlamak için kürdanla konrol edilir.
başka bir kaseye soğuk su nescafe ve şeker karıştırılarak eritilip soğuk şerbeti hazırlanır
Sıcak kek gelişi güzel kürdan batırılarak delinir ve sıcak kekin üzerine soğuk şerbet dökülür.Eğer şerbetin yeterli gelirse hepsini kullanmayın. kullanacağınız kabın genişliğine gore miktar değişebilir
keki soğumaya bırakın,
diğer yandan süt un nişasta süte iyice yedirilir şekerde eklenerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır kaynayınca tereyağ eklenir ılınması beklenir, kremşanti eklenerek çırpılır soğuyan kekin üzerine sürülür, 2-3 saat buzdolabında dinlendirilir
dinlendirilen kek dilim dilim kesilerek üzerine hindistan cevizi veya tarçın serpilerek servis edilir.