Emzirirken Hamile Kalırsam Nasıl Anlarım?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan *MeleK*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Emzirirken Hamile Kalırsam Nasıl Anlarım?
Bebekler için en sağlıklı besin şüphesiz ki anne sütüdür. Uzmanlar ilk 6 ay bebeklere sadece anne sütünü öneriyorlar. Bebeğin sağlıklı bir şekil de gelişimi için mutlaka anne sütüne ihtiyacı vardır. Bağışıklık sistemini güçlendiren anne sütü ayrıca bebeğin fiziksel ve ruhsal gelişiminde de büyük etkisi vardır.

Halk arasın da bebeğinizi emzirirken hamile kalmazsınız diye söyler çevrenizdekiler. Anne sütünün bir nevi doğum kontrol yöntemi olduğunu söyleyenler aslın da çok da yanılmıyorlar. Bebek emzirme esnasın da hamile kalma olasılığınız çok düşüktür. Hatta birçok kadın bebeğini emzirme esnasın da bazen adet bile görmeyebilir. Ama bu durum kişiden kişiye de değişebilir bunu asla unutmayın. Kimi kadın doğumdan bir iki ay sonra adet olmaya başlar ama kimisin de bu süreç aylarca adet olmadan devam eder. İşte bu esna da birçok kişinin kafasını karıştıran bir soru belirlenir.

"Emzirirken hamile kalırsam nasıl anlarım" Bu çok yerin de bir sorudur. Gebeliğin ilk belirgin belirtilerinden biri olan adet olmama olayı doğumdan sonra bebeğini emziren kadınların sık başına gelen bir olaydır. Her kadını kendi sütü korumayabilir. Peki bu esna da eğer hamile kalırsanız nasıl anlarsınız?

Bu sorunun cevabını merak edenler için araştırdık ve bu konumuz da sizler için paylaşıyoruz.



1-Göğüsleriniz normalden daha hassas bir duruma gelir.
Hamilelik hormonları meme hassasiyetinde artışa, memede acı ve tahrişe yol açabilir.
Bu noktada göğüs bölgesinin bakımına dikkat etmeli, sabun sürmek, kuruluğu ve tahrişi artıracağından, sabun ve türevlerinden uzak durmalıdır.
Memeye lanolin krem sürüp, ağrıyı giderebilir, olası çatlakları önleyebilirsiniz.
2-Süt üretimi azalır. Gebelik hormonlarındaki artışla birlikte, süt üretimi de azalmaya başlar.
3-Sütün kalitesi değişir. Anne sütünün kalitesi genellikle gebeliğin 3 haftasında, değişmeye, bozulmaya başlar. Süt daha ekşi ya da tuzlu hal alabilir. Bebeğiniz de bu tattan rahatsız olup, emmek istemeyebilir. Anne sütü daha sulu hale gelip, beyaz renginde ise azalma görülür. 2. trimesterde (4.,5.,6. aylarda) ise, anne sütü kolostruma geri döner. Bu durum, sütün bebeğe yetersiz gelip, mama ihtiyacının doğmasına neden olabilir.
4-İmplantasyon kanama. Bu kanama, rahim duvarı içine embriyonun tutunması ile oluşur, lekelenme veya hafif kanama şeklinde kendini gösterebilir. Genellikle gebeliğin 6. ve 12. haftalar arasında meydana gelir. Emzirirken gebeliğin yaygın belirtilerinden biridir.
5-Mide bulantısı ve kusma. Sabah bulantılarına gebeliğin ilk trimesterında (ilk 3 aylık) çok sık rastlanır. Bazı gıdalar ve çeşitli kokular bulantı ve kusmayı tetikleyebilir. Portakal, mandalin, limon gibi narenciyeleri koklamak bulantıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. Bu aşamada proteinli gıdalardan daha çok, karbonhidratlı yiyeceklerden ise daha az tüketmelisiniz.
6-Yorgunluk
Bebek emzirmek yüksek kalori yaktıran ve annenin enerjisini düşüren bir eylemdir, buna bir de hamilelik eklenince enerji rezervlerinizde büyük bir azalma yaşanır.Kendinizi normalden daha halsiz ve güçsüz hissedersiniz, uyku ihtiyacınız artar, çocuğunuzla ilgilenecek kuvveti kendinizde bulamazsınız.
Doğru beslenerek enerjinizi tekrar toplayabilir, halsizlikle mücadele edebilirsiniz.
Meyve ve sebzeller, enerji düzeylerinizi artırmaya yardımcı olabilirler.