siyete yeni üye oldum,tüp bebek hakkında yeterince bilgi yazılmadığını düşünüyorm,ya da daha çok arkadaş yaşadıklarını anlatmalı.39 yaşındayım 2 yıl nce evlendim,eşimin sperm sayıları 2 mil.du bunu öğrenince bitkisel çaılşmalarla bunu önce 12-36- ve 66 mil na çıkarttım.dr lar bile bu işe şşaırdı ve benden nasıl yaptığımı sorudular ve aradılar,isteyen arkadaşlarda yazarım. evliliğimde 1 yıl geçince hiç beklemeden yaşım gereği tüp bebek merkezi aradım.izmir bana yakın olduğu için orayı araştırdım ve tüm dr.ları AHMET ZEKİ IŞIK adında doç dr buldum alsancakta irenbedeydi.dr iyi bir adamdı maddi olarak da bize yardımcı oldu ,ama sürekli bu ilk deneme yaşınız gereği %30-40 diyordu deliriyordum.tüm o acılı iğne dolu işlemlerde ki bu kısımları anlatmak istemiyorum iğneden çok korkarım oldukça pozitif davrandım.8 tane yumurta yaptım ve bunların 6 tanesi döllendi ve embriyo haline geldi.bunun 2 tanesini bana transfer ettiler.3 gün izmirde kaldım eşimin gereksiz saçma sapan davranışları benim tüm metabolizmamı bozdu .bu dönem de eşlerin çok anlayışlı olması gerekiyor malesef eşim olamadı hala kendisini suçlarım. velhasıl, ama ilk deneme ama stres bilemiyorum 12.gün betahcg değeri düşük çıktı dr u ben aradım 2 gün sonra bi daha yap dedi yaptığımda 0 çıkmıştı zaten.aramadım dr u dr da aramadı.aradan 1 ay geçince hemşiresi aramış benden sonucu fax çekmemi istiyorlar aslaaa dedim ,transferi yaptım hasta ne yaparsa yapsın fikri beni rahatsız ediyor.aradan 8 ay geçti aynı klinikte dilek arslan var onunla yapmaya karar verdim.amacımda birsürü kağıt işleri var hazır bilgilerim İRENBE kliniğindeyken bi daha uğraşmayayım dı ayrıca kalan 4 embriyomda orada dondurulmuştu.hem dondurulmuşlarım hemde başka bir el yapsın istedim.velhasıl 8 ocakta transferm gerçekleşti.öğretmenim drum 10 gün rapor verdi evde dinleniyorum.bugün 7 gün.hergün göbekten iğne oluyorum merak edenler varsa tüm ilaçları ve protokolu yazarım.hiç bir belirti yok göğüslerim çok acıyor bu da progesterondan zaten.binlerce yazı okudun belirtilerle ilgili şu anada hiç biri bende yok.inşallah bebişlerim tutunmuştur ve bende anne olurum.sonucu ve bu konudaki daha bir çok şeyi yazacam.sonuç olumlu da çıksa birazdan yazacağım fikilerim değişmeyecek.sadece dr uma çok dua eder allahımada şükrederim