ESDE
Hamiş Melek
Elmali kurabiye tarifi resimli
elmali kurabiye tarifi resimli elmali kurabiye elmali kurabiye nasil yapilir elmali kurabiye resimli anlatim
Sevgili Melekler,
Haftasonu evde miskin miskin otururken, esim bir arkasinin ailecek bize aksam cayina gelmek istedigini soyledi, ilk defa tanisacagimiz icin, kalktim hemen cayin yanina birseyler hazirlamaya basladim, ne yapayim diye dusunurken, aklima uzun zamandir yapmadigim elmali kurabiyeler geldi, birkac tane elma cok eksi diye yenmiyor oylece duruyordu, eksi elmayla nasil olur diye tedirgin olsamda sekerini biraz fazla katar dengelerim diye dusunerek yapmaya karar verdim, yaninada bol eksili patates salatasi ve findikli kek yaptim, tabi bu kadar ugrastim ama yemekten kalkip caya geldikleri icin hepsi tok gelmisti ve yiyemediler fazla, haliyle hepsi bana kaldi
Gecelim Elmali kurabiye tarifine...
IC MALZEMELERI;
4 adet elma
1 çay bardağı ceviz içi (istege bagli ben kullanmadim)
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatli kaşığı tarçın
Pudra sekeri
HAMURU ICIN
Yarım paket margarin (125 gr)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet yumurta
Alabildiği kadar un
Yarım su bardağı yoğurt
Yarim Çay kaşığı tuz
YAPILISI;
Oncelikle elmalarimizin kabuklarini soyup bir tavaya rendeliyoruz, uzerine 4 kasik toz seker dokup ocaga pisirmeye birakiyoruz, (elmalar once suyunu salacak sonra tekrar cekecek) Pistikten sonra ocaktan alip uzerine 1 tatli kasigi tarcin ve isterseniz 1 cay bardagi dovulmus cevizi katip karistiriyoruz ve hazirladigimiz icimizi bir kenara sogumaya birakiyoruz...
Geciyoruz hamurunun yapilisina...Genis ve derin bir kabin icine once yumurtamizi kirip guzelce cirpiyoruz pesinden oda sicakliginda erittigimiz margarin, sivi yag yogurt ve tuzu ilave edip cirpmaya devam ediyoruz, kabartma tozu ve vanilyamizida koyduktan sonra yavas yavas unumuzu dokerek yogurmaya basliyoruz, hamur yagli oldugu icin oldukca un alacaktir, elinize yapismayan kulak memesinden biraz daha kati bir hamur elde edene kadar yogurmaya devam ediyoruz...Yogurma islemi bitince hamurumuzu 3 ayri parcaya bolerek top seklinde bekletiyoruz,
top sekline getirdigimiz ilk hamurumuzu merdane yardimiyla yuvarlak sekilde aciyoruz, hamur cok ince olmayacak yaklasik 3-4 mm , actigimiz yuvarlagi bicak yardimiyla once arti seklinde keserek 8 tane ucgen parca elde ediyoruz, her ucgenin genis kismina bir tatli kasigi hazirladigimiz elma icinden koyarak rulo seklinde sariyoruz...
Not: Aceleden bu asamayi resimleyemedigim icin,alttaki resmi gormeniz acisindan internetten buldum ornek resimdir;
Butun hamurumuza ayni islemi yaptiktan sonra, onceden isitilmis 170 derece firinimizda, yaglanmis yada yagli kagit serilmis tepside onu ve arkasi pembelesinceye kadar pisiriyoruz....Firindan ciktiktan sonra bir sure sogutup dilerseniz uzerine pudra sekeri serperek servis yapabilirsiniz..... Herkese simdiden afiyet olsun meleklerim....
Sevgili Melekler,
Haftasonu evde miskin miskin otururken, esim bir arkasinin ailecek bize aksam cayina gelmek istedigini soyledi, ilk defa tanisacagimiz icin, kalktim hemen cayin yanina birseyler hazirlamaya basladim, ne yapayim diye dusunurken, aklima uzun zamandir yapmadigim elmali kurabiyeler geldi, birkac tane elma cok eksi diye yenmiyor oylece duruyordu, eksi elmayla nasil olur diye tedirgin olsamda sekerini biraz fazla katar dengelerim diye dusunerek yapmaya karar verdim, yaninada bol eksili patates salatasi ve findikli kek yaptim, tabi bu kadar ugrastim ama yemekten kalkip caya geldikleri icin hepsi tok gelmisti ve yiyemediler fazla, haliyle hepsi bana kaldi
Gecelim Elmali kurabiye tarifine...
IC MALZEMELERI;
4 adet elma
1 çay bardağı ceviz içi (istege bagli ben kullanmadim)
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatli kaşığı tarçın
Pudra sekeri
HAMURU ICIN
Yarım paket margarin (125 gr)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet yumurta
Alabildiği kadar un
Yarım su bardağı yoğurt
Yarim Çay kaşığı tuz
YAPILISI;
Oncelikle elmalarimizin kabuklarini soyup bir tavaya rendeliyoruz, uzerine 4 kasik toz seker dokup ocaga pisirmeye birakiyoruz, (elmalar once suyunu salacak sonra tekrar cekecek) Pistikten sonra ocaktan alip uzerine 1 tatli kasigi tarcin ve isterseniz 1 cay bardagi dovulmus cevizi katip karistiriyoruz ve hazirladigimiz icimizi bir kenara sogumaya birakiyoruz...
Geciyoruz hamurunun yapilisina...Genis ve derin bir kabin icine once yumurtamizi kirip guzelce cirpiyoruz pesinden oda sicakliginda erittigimiz margarin, sivi yag yogurt ve tuzu ilave edip cirpmaya devam ediyoruz, kabartma tozu ve vanilyamizida koyduktan sonra yavas yavas unumuzu dokerek yogurmaya basliyoruz, hamur yagli oldugu icin oldukca un alacaktir, elinize yapismayan kulak memesinden biraz daha kati bir hamur elde edene kadar yogurmaya devam ediyoruz...Yogurma islemi bitince hamurumuzu 3 ayri parcaya bolerek top seklinde bekletiyoruz,
top sekline getirdigimiz ilk hamurumuzu merdane yardimiyla yuvarlak sekilde aciyoruz, hamur cok ince olmayacak yaklasik 3-4 mm , actigimiz yuvarlagi bicak yardimiyla once arti seklinde keserek 8 tane ucgen parca elde ediyoruz, her ucgenin genis kismina bir tatli kasigi hazirladigimiz elma icinden koyarak rulo seklinde sariyoruz...
Not: Aceleden bu asamayi resimleyemedigim icin,alttaki resmi gormeniz acisindan internetten buldum ornek resimdir;
Butun hamurumuza ayni islemi yaptiktan sonra, onceden isitilmis 170 derece firinimizda, yaglanmis yada yagli kagit serilmis tepside onu ve arkasi pembelesinceye kadar pisiriyoruz....Firindan ciktiktan sonra bir sure sogutup dilerseniz uzerine pudra sekeri serperek servis yapabilirsiniz..... Herkese simdiden afiyet olsun meleklerim....