Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Normal
125 gr Sana yağı3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)1.5 su bardağı toz şeker (260 gr)l paket kabartma tozul su bardağı demli ılık çayl çay kaşığı tarçınl tepeleme tatlı kaşığı kakao (10 gr)2 su bardağı un (230 gr)l paket vanilyaYapılışı:Fırınınızı 170 dereceye ısıtın.Dikdörtgen veya yuvarlak kek kalıbını yağlayın ve hafifçe unlayın.Sana yağını eritin,ılımaya bırakın.Unu, kakaoyu,tarçını,kabartma tozunu ve vanilyayı bir kaba eleyin ve karıştırın.Şekerle yumurtaları mikserin orta hızında 3 dakika çırpın.Yağı ve demli çayı ekleyip l dakikadaha çırpın.* Hazırladığınız unlu karışımı da ilave ederek l dakika daha çırpın.*Hamuru kek kalıbına döküp, önceden ısıttığınız fırında yaklaşık l saat pişirin. Kek fırından çıktıktan sonra, kalıp elinizi yakmayacak sıcaklığa gelince kalıptan çıkartın,ve keki bir tel ızgaranın üzerine koyun.Keklerinizi pişirirken ilk 20 dakika fırının kapağım kesinlikle açmayın.Açtığınız takdirde fırının ısısı değişeceğinden kekiniz kabarmayacaktır
125 gr Sana yağı
Yapılışı:
daha çırpın.
* Hazırladığınız unlu karışımı da ilave ederek l dakika daha çırpın.
*Hamuru kek kalıbına döküp, önceden ısıttığınız fırında yaklaşık l saat pişirin.