Elfce'den Çaylı Kek :)
125 gr Sana yağı
Yapılışı:
* Hazırladığınız unlu karışımı da ilave ederek l dakika daha çırpın.
*Hamuru kek kalıbına döküp, önceden ısıttığınız fırında yaklaşık l saat pişirin.
- 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
- 1.5 su bardağı toz şeker (260 gr)
- l paket kabartma tozu
- l su bardağı demli ılık çay
- l çay kaşığı tarçın
- l tepeleme tatlı kaşığı kakao (10 gr)
- 2 su bardağı un (230 gr)
- l paket vanilya
Yapılışı:
- Fırınınızı 170 dereceye ısıtın.Dikdörtgen veya yuvarlak kek kalıbını yağlayın ve hafifçe unlayın.
- Sana yağını eritin,ılımaya bırakın.
- Unu, kakaoyu,tarçını,kabartma tozunu ve vanilyayı bir kaba eleyin ve karıştırın.
- Şekerle yumurtaları mikserin orta hızında 3 dakika çırpın.Yağı ve demli çayı ekleyip l dakika
* Hazırladığınız unlu karışımı da ilave ederek l dakika daha çırpın.
*Hamuru kek kalıbına döküp, önceden ısıttığınız fırında yaklaşık l saat pişirin.
- Kek fırından çıktıktan sonra, kalıp elinizi yakmayacak sıcaklığa gelince kalıptan çıkartın,ve keki bir tel ızgaranın üzerine koyun.
- Keklerinizi pişirirken ilk 20 dakika fırının kapağım kesinlikle açmayın.Açtığınız takdirde fırının ısısı değişeceğinden kekiniz kabarmayacaktır
Son düzenleme: