Elektrikli su ısıtıcılar (kettle) nasıl temizlenir?

Uzman SühaN

Administrator
Elektrikli su ısıtıcılar (kettle) nasıl temizlenir?
Mutfağın vazgeçilmezlerinden biridir su ısıtıcılar.Ani sıcak su ihtiyacnda büyük kolaylık sağlar.Çay demelemek için, kahve yapmak için yada yemeğe konulan sıcak su için çok pratik ve hızlı bir şekilde ihtiyacımızı karşılamakta üstüne yoktur.Elektirikli su ısıtıcılarda zamanla randıman dan düşebiliyor.İç yüzeyi ve rezistanı zamanla kireçlenebiliyor.Kireçlenen rezistans ve iç yüzey suyun geç kaynamasına sebep olarak enerji tüketimini fazlalaştırır.Bu yüzden elektrikli su ısıtıcıların belli aralıklarla temizlenmesi gerekiyor.Düzenli ısıtıcı temizliği ürünün ömrünü uzatır veriminide artırır.Peki elektrikli ısıtıcalr nasıl temizlenir tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.Şayet yeni elektrikli su ısıtıcı almak isterseniz farklı model ve en ugun fiyatlara buradan ulaşabilirsiniz.Ayrıca kettle su ısıtıcı temizlik önerileri için de burayı ziyaret etmenizi öneriyorum.












Mutfakta en çok kullanılan küçük ev elatlerinden biri de su ısıtıcılardır. Gerek pratikliği, gerek tasarruflu enerji kullanımıyla hemen hemen her evin mutfağında bulunur su ısıtıcısı. Yemek yaparken, kahve yaparken, bulaşık suyu hazırlarken, çay demlerken ve daha birçok günlük iş için defalarca kullanırız su ısıtıcılarını. İşlevselliğiyle yalnızca mutfaklara değil, ofislere ve yurtlara kadar giren su ıstıcılarının çok fazla bakım ve temizlik ihtiyacı yoktur. Su ısıtıcılarında en yaygın problem kireçlenmedir. Kullanılan sudaki kireç oranına ve uzun süreli kullanımlara bağlı olarak su ıstıcısının tabanında kireç oluşur. Bu kireç zamanla birikiğ tortullaşarak ısıtcının verimli çalışmasını engeller. Oluşan kireç tabakasından kopan parçaların yemek suyuna karışması, ısıtılan sudaki bulanıklaşma ve ıstıcının verimindeki düşme bu tabakanın temizlenmesini mecburi kılar.










Bu gibi durumlarda başvurabileceğiniz doğal ve kimyasal çözüm yollarından bahsetmek mümkün.

İlk olarak marketlerde satılan kireç çözücüler yardımıyla su ısıtıcınızı temizleyebilirsiniz. Bunun için aldığınız ürünü ısıtıcıya sıktıktan sonra kireç tabakasının kalınlığı ya da kireçlenme süresine göre bir müddet beklemelisiniz. Yumuşayan ve ısıtıcının tabanından kopan parçaları suyla temizledikten sonra aynı işlemi tabandaki kireç bitene kadar tekrarlamanız gerekir. Bazı durumlarda tabandan ayrılmayan kireçler için bulaşık telinden faydalanabilirsiniz. Ancak bu su ısıtıcınızda tahribata yol açabilir. Temizlik işlemi bittikten sonra ısıtıcıyı kimyasal maddeden arındırmak için iyice yıkamayı ihmal etmeyin.



Bu kimyasal yöntemi dışında su ıstıcısı temizliğinde uygulanan doğal yöntemler de vardır. Bunlardan ilki limon tuzu kullanmak. Su ıstıcınızı sui le doldurun özellikle metal gövdeli bir ısıtıcı kullanıyorsanız ağız bölgesi de kiraç kaplanabileceğinden tamamen doldurmanızda fayda var. İçine 5-6 tane limon tuzu atttğınız suyu 3-4 kere ardı ardına katnatın ve bir süre bekletin. Su soğuduktan sonra dökebilir, kireç kalıntısı kalmışsa bulaşık süngeri yardımıyla kalıntılardan kurtulabilirsiniz.




Son yöntem ise doğal bir temizleyici olan birçok alanda kullanılan sirkeden faydalanmak. Bir bardak üzüm veya elma sirkesini iki bardak suyun içine dökerek ısıtıcınızdaki suyu birkaç defa kaynatın ve soğuyana kadar bekletin. Limon tuzu tarifindeki gibi sünger yardımıyla kalıntıları temizledikten sonra durulayabilirsiniz.




Limon tuzu ve sirke tariflerini düzenli olarak uygularsanız ısıtıcınızda kalıcı kireç oluşumunu engelleyebilirsiniz.
 
Her yöntemi denedim ama en iyi sonucu dediğiniz gibi limon tuzunda aldım. Kendi tecrübemi de videoya çektim, sonucu merak eden arkadaşlar için izninizle linkini buraya bırakıyorum
 
Ellerine sağlık hayatım ben de aynı yöntemi kullanarak başarı sağladım kadınlarımıza tavsiyemizdir