Elde Açma Börek Tarifi Buyrun

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TİTAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

TİTAN

Forum Okuru
Elde Açma Börek Tarifi Buyrun
Ev Yapımı Açma Börek Yapılışı
Resimli Ev Yapımı Açma Börek Tarifi



Sevgili melekler, hiçbir yemek insanın kendi elleriyle, emek vererek yaptığı gibi leziz olmaz, bunu hepimiz biliyoruz 🙂 O yüzden de yemeklerimizi mümkün mertebe evde kendimiz yapmaya çalışıyoruz. Öyle ki artık dışarda tattığımız o müthiş lezzetleri evde kendimiz yapabiliyoruz. İşte o lezzetlerden biri olan ev yapımı açma börek tarifi ile karşınızdayız. Genelde börekçilerde yiyebileceğiniz bu harika börek artık evinizde, kendi mutfağınızda hazırlayabileceksiniz. Buyrun tarifimize.. 🙂

ev_yapimi_acma_borek-32d.jpg


HAMUR MALZEMELERİ

4 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağından bir parmak eksik ılık su
1 tatlı kaşığı tuz

ARASINA SÜRMEK İÇİN
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ

İÇ MALZEMESİ
2 adet haşlanmış,ezilmiş patates
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
biraz maydanoz
karabiber,pulbiber



YAPILIŞI


Hamur malzemeleriyle çok yumuşak olmayan bir hamur hazırlayın.dört bezeye ayırıp,her bezeyi açabildiğiniz incelikte açın.

Bir yufkanın üzerine 4-5 kaşık yağ gezdirin ve her yerine yayın.Ben üç beze yapın,yufkalar büyük olduğu için 5 yemek kaşığı yağ gezdirin.

Daha sonra ince delikli bir eleğin içine 1 yemek kaşığı un koyup,yufkanın üzerine,her tarafına eşit olacak şekilde eleyin.

İki kenar kısmını karşılıklı gelecek şekilde hafifçe katlayı ki çıkıntı olmasın.

Hazırladığınız içten yufkanın bir kenarına koyun ve 3-4 parmak kalınlığında katlayarak rulo yapın.

Önce ortadan ikiye bölün.Sonra her parçayı dörde bölün.Yani her yufkadan 8 adet börek çıkacak.yağlanmamış tepsiye yerleştirin.

Üzerlerine artan yağdan bir fırça yardımıyla sürün.200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Dilerseniz yufkaları açtıkdan sonra resimde görüldüğü gibi rulo halinde sararak tepsiye dizebilirsiniz..

Afiyet Olsun
 
Geri
Üst