Düşüğün belirtileri nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Düşüğün belirtileri nelerdir ?
Hamile kadınların kabusudur düşük yapmak. Çoğu düşükler, kontrol edemediğiniz nedenlerden dolayı meydana gelir. Bununla birlikte, bazı temel tıbbi ve jinekolojik koşullar ve yaşam tarzı seçimleri, düşük yapmak riskinizi artırabilir

.Gelişmekte olan fetustaki kromozom anomalileri, gebeliğin 13 haftasından önce düşüklerin yaklaşık yüzde 50sinde ve gebeliğin 13 ila 27 haftasında düşüklerin yaklaşık yüzde 24ünün nedenidir. Bir kromozomal anormallik , yapısal bir değişikliğin veya kromozom sayısındaki bir değişikliğin bir sonucu olabilir. Hamileliğinizi zorlaştıran bir kromozomal anormallik riski yaşınıza göre artar.Bu makalede düşüğün olası nedenleri hakkın da detaylı bilgileri bulabilirsiniz.


düşük yapma.jpg





Her gebelik düşük yapma riski taşımaktadır . Düşük, gebeliğin 20. haftasından önce fetusun kaybedilmesidir .Tanımlanan gebeliklerin yaklaşık% 15-25i düşükle sonuçlanabilmektedir.Düşüklerin% 80inden fazlası hamileliğin ilk üç ayında gerçekleşir. Çoğu düşükler, doğmamış bebeğin genetik sorunları olduğunda ortaya çıkar. Düşükler çeşitli nedenlerle gerçekleşebilir, ancak temelde embriyo rahminde olması gerektiği gibi gelişmemektedir. Düşüğün belirtileri dönem yada doğum sancıları gibidir ve bu sancılara hafif veya yoğun kanama eşlik edebilir. Hamileliğiniz sırasında uzun süre kanama ya da güçlü karın ve sırt ağrısı yaşamaya başlarsanız, hemen hekime görünün.

Düşükle ilgili merak edilen tüm sorular



Düşük nedenleri belirtileri

Çoğu düşük, fetustaki genetik veya kromozomal anormallikler, hormonal dengesizliklerle ilgili tıbbi komplikasyonlar veya uterus veya plasenta ile ilgili sorunlardan kaynaklanmaktadır.Vajinal kanama, düşükte en sık rastlanılan semptomdur. Hafif lekelenme veya pıhtılaşmış daha ağır akış içerebilir. Kanamayı tipik olarak kramp ve alt karın ağrısı izler.


Herhangi bir tedaviye ihtiyacım var mı?

Kanamanın nedeni biliniyorsa, doktorunuz tedavi seçenekleri hakkında bilgi verecektir.


Doğumsal Anormallikler

Doğumsal anormallikler, büyümekte olan fetüsün vücut kısmı normal gelişmediğinde ortaya çıkan doğum kusurlarıdır. Enfeksiyonlar veya toksinlere maruz kalma gibi çevresel faktörler ve genetik faktörler konjenital anomalilere neden olabilir.

Diyabet

Mevcut diyabetli kadınlar gebelik boyunca komplikasyon riski altındadırlar. Bu komplikasyonlar, bazı doğum kusurlarında ve düşüklerde bir artışı içerir. Şeker hastalığınız varsa ve hamile kalmayı düşünüyorsanız, önce şeker hastalığınızın iyi kontrol edildiğinden emin olun.

Enfeksiyon

Hamileyken hastalanmak çok stresli olabilir. Gebelik süresince sık görülen enfeksiyonların düşük yapma riskini arttırmaktaıdır. Bununla birlikte, düşük yapmaya neden olabilecek bazı Listeria enfeksiyonu vardır.

Otoimmün Bozukluklar

Otoimmün rahatsızlıklar, bağışıklık sisteminiz düzgün çalışmadığı ve kendi dokularınıza saldırmaya başladığı koşullardır.Bu bozukluklar üreme yaşındaki kadınlarda sık görülür.

Uterin miyomlar

Uterin miyomlar, uterusunuzun astarında gelişebilen benign düz kas tümörleridir. Ğreme yaşındaki kadınlarda nispeten yaygındır.Miyomlar düşüğe nedne olabilmektedir.

Rahim içi yapışıklıklar

Hamileliğinizin ilk günlerinde, embriyo rahiminizin veya endometriumunuzun astarına bağlanır ve büyümeye başlar. Uterus astarına veya rahim boşluğuna müdahale eden bir durum, düşük yapma riskinizi artırabilir.

Uygunsuz Serviks

Büyüyen fetusa uyum sağlamak için uterusunuz gebeliğinizin boyunca genişler.Gelişmekte olan cenini rahminiz 9 ay boyunca tutmaya çalışması serviksin görevidir.Bazen serviks olması gerekenden daha erken açılmaya başlar ve bu durum düşüğe neden olabilir.

Obezite

Obezite nin düşük yapma riskini artığı yapılan çalışamalar göstermektedir. Gebe kalmadan önce kilonuzu kontrol altına almaya çalışın

Sigara ve alkol

Sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklar düşük yapma riskinizi kat ve kat artırır. Gebe kalmadan önce bu zararlı alışkanlıklardan kurtulmaya çalışın.Ayrıca kokain esrar ve eroindende uzak kalmak gerekir.

Aşırı Kafein tüketimi

Aşırı kafein alımı, düşük yapma riskini artırabileceğinizi gösteren kanıtlar vardır. Düşük yapmak istemiyorsanız aşırı kafein tüketmekten uzak durun.


Spontan düşük, gebeliğin 20. haftasından önce bir gebelik kaybı olarak tanımlanır. Çoğu spontan düşükler gebeliğin ilk 12 haftasında görülür. Dört gebelikten birinin düşükle sonuçlandığı tahmin edilmektedir. Düşük genellikle hamilelik düzgün gelişmediği için oluşur.Hamileliğin erken döneminde ağrı ve kanama, düşük yapmakta olduğunuz anlamına gelebilir, ancak her zaman değil. Gebeliğiniz boyunca rutin kontrollerinizi yaptırmanız düşüğü erken teşhis edebilir ve önleyebilir.Düşük yapmak kadınları farklı şekillerde etkiler. Bir düşük olayının fiziksel etkileri duygusal etkilerinden daha çabuk iyleşir.Bu süreçte çift olarak psikolojik destek alabilirsiniz. İkinci bir gebelik planınız varsa mutlaka hekiminize danışın.Bu süreçte ruhsal ve fiziksel olarak yeni bir gebeliğe hazır olmayabilirsiniz..
 
Düşüğün amma çok sebebi varmış. Ben genelde mens olurken düşen pıhtıların bebek olup olmadığından şüpheleniyordum.Şimdi konuyu okuyunca biraz bir şeyler kafamda şekillenmeye başladı. Benimde rahmimde yapışıklık var bir kaç defa gri renkli et parçası düşürdüm. Arkadaşım bebek düşürüdüğümü söylemişti ama hiç günümde gecikmedi. Acaba böyle bir şey mümkünmü ? Adet gecikmeden normal tarihte adet olunursa hamilelik riski kesin ortadan kalkıyormu ? Yada adet tarihi geçmeden düşük yapanalr varmı ? Bu konuda bilgisi olanlar beni aydınlatabilirmi ?
 
Bir düşük fetusun spontan kaybıdır. Düşüklerin çoğunluğu gebeliğin 12. haftasından önce gerçekleşir.Düşüklerin belirtileri değişebilir, ancak şunları içerebilir:Vajinal lekelenme veya kanama,karın ağrısı,belde ve kasıkta kramp ,Vajinadan sıvı veya deşarj..Bir düşük sıklığı her kadın için farklıdır ve farklı faktörlere bağlıdır.Hamileliğin erken dönemlerinde bir kadın düşük yapabilir ve yalnızca birkaç saat kanama ve kramp yaşayabilir.Çoğu düşük kontrolünüz dışındaki nedenlerle meydana gelir. Bazı düşükler, gelişmekte olan bir fetustaki anormallikler nedeniyle ortaya çıkar.Hasarlı bir yumurta veya spermden kaynaklanan kromozomal bozukluklar da düşük yapılmasına neden olabilir. Bir başka potansiyel neden, kazadan veya düşmeden karnın travmasıdır.
 
Pek çok kadın için, pozitif bir gebelik testinin uyandırdığı anlık sevinç yavaş yavaş baştan çıkaran bir korkuyla değişir.Bir şeyler ters giderse ne olacak? Ya bebeği kaybedersem? Ne yazık ki, belirli sayıda gebelik düşük yapmakla sonuçlanır.Birçok kadın bilinmeyen sebeplerden dolayı doğal bir düşük yapıyor.Enfeksiyonlar, hastalıklar, yaş ve travma doğal olarak indüklenemediğiniz bir düşük nedeni olabilir.Belli sağlık koşulları ayrıca bazı kadınların düşüklere yatkın olmasına neden olur. Tiroid sorunları, şeker hastalığı, genital yol enfeksiyonları ve ya kilolu veya obez olmak, bir miktar da risk oluşturabilir. Bu nedenle, hamile kalmadan önce bu tür koşulları kontrol altında tutmaya çalışmak önemlidir.
 
Bir düşük hamileliğin kaybı olarak da bilinir. Maalesef klinik olarak teşhis konan tüm gebeliklerin yaklaşık yüzde 25 i düşükle sonuçlanır.Bazı kadınlar hamile olduklarını fark etmeden önce düşük yapabilir. Kanama düşük ile ilişkili ortak bir semptom olmakla birlikte, diğer belirtiler de olabilir.Vajinal kanama ve / veya lekelenme düşük bir yaygın belirtilerdir.Düşükten kaynaklanan diğer belirtiler arasında şunlar bulunur:sırt ağrısı,ishal,mide bulantısı,Pelvik kramp (döneminizde olduğu gibi hissedebilirsiniz),Şiddetli karın ağrısı,Vajinanızdan gelen sıvı,Vajinanızdan gelen doku gibi. Bazı kadınlar normal bir gebelik sırasında hafif kanama ve / veya lekelenme yaşayabilir bu gebelikte istenmeyen durumdur. Vajinal kanama veya lekelenme yaşıyorsanız mutlaka hekim kontrolün de olun..
 
Düşükten sonraki fiziksel iyileşme süresi birkaç hafta sürebilirken zihinsel iyileşme süresi daha uzun olabilir. Bir bebeği kaybetmek yas tutma sürecini içerir.Düşük yapmak, tekrar hamile kalacağınız anlamına gelmez. Birçok kadın başarılı ve sağlıklı gebeliklere devam etmektedir. Birden fazla düşük yaptıysanız, doktorunuz tıbbi durumunuz veya anormallikleriniz olup olmadığını belirlemek için test yapabilir. Bunlar, hamilelik kabiliyetinizi etkileyen bir durumunuz olduğunu gösterebilir.Tedaviler, düşük türüne göre değişir. Bir düşük, duygusal olarak acı verici ve yıkıcı olabilir. Fakat kendinizi suçlamamalısınız.Gerekirse psikolojik destek alınız..
 
slm adetim 7 gün geçti sonra çok yoğun kanama oldum grimsi beyaz et parçası geldi sizce düşükmü yaptım
 
Merhaba, bir düşüğün sapatanabilmesi için öncelikle hcg nin izlenmesi ve rahmin muayenesi gerekmektedir. Verdiğiniz bilgiye göre % 100 düşük yaptığınız dan emin olamayız. Fakat bir ihtimalle düşük yaptığınız kanaatindeyim.Yarın hcg testi yaparsanız çıkan sonuç düşük yapıp yapmadığınız hakkında bilgi verir. Sonucu buraya yazarsanız size yardımcı olabiliriz..
 
slm adetime 5 gün kala adet oldum ilk defa erken adet oldum kanım 3 gün yoğun 2 gün azdı sizce düşükmü yaptım
 
Merhaba, adet dönemi bir kaç gün geriye gelebilir bu normaldir. Normal döngüde adetiniz gerçekleşmiş düşük yaptığınızı düşünmüyorum
 
Geri
Üst