*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
düdüklüde yaş pasta keki
yaş pasta keki düdüklüde pasta hazır kekle yaş düdüklüde kek
malzemeler
5 yumurta (eğer dolaptaysa 1-2 saat önceden çıkartınki ısınsın bu bütün pasta kekler için geçerlidir daha iyi kabarırmış =))
5 kahve fincanı şeker
5 kahve fincanı un (mümkünse eleyin)
1 çay kaşığı kabartma tozu (unla beraber eleyerek koyun)
1 paket vanilya
bunları çok iyi karıştırıp bildiğiniz kek gibi koyu ama sıvı hale getiriyosunuz
sonra düdüklüyü yağlıyosunuz sana yağın kağıdının yağlı tarafını tencereye kek üstüne gelicek şekilde yerleştiriyosunuz.keki döktüğünüzde kek yağlı tarafta kağıdın dışı tencerenin dibinde olucak yani düdüklünün kapağınıda kapatıp ateşe koyuyosunuz önce altı az acık olucak tencere ısınana kadar sonra tamamen kısık ateşe alıp 1 SAAT boyunca pişiriyosunuz .Bu arada düdüklünün hava alma ibiği varya (ben öyle diyorum) hiç kapalı olmıycak hep havada durucak
işte bi saat geçtikten sonra ağzından buharlar çıkmaya başlayıncada piştiğini anlayabilirsiniz
altını kapatıp bi 5-10 dk bekleyin hamur kendini çeksin ve ağzını açıp yavaş hareketlerle kırmadan çıkarın
malzemeler
5 yumurta (eğer dolaptaysa 1-2 saat önceden çıkartınki ısınsın bu bütün pasta kekler için geçerlidir daha iyi kabarırmış =))
5 kahve fincanı şeker
5 kahve fincanı un (mümkünse eleyin)
1 çay kaşığı kabartma tozu (unla beraber eleyerek koyun)
1 paket vanilya
bunları çok iyi karıştırıp bildiğiniz kek gibi koyu ama sıvı hale getiriyosunuz
sonra düdüklüyü yağlıyosunuz sana yağın kağıdının yağlı tarafını tencereye kek üstüne gelicek şekilde yerleştiriyosunuz.keki döktüğünüzde kek yağlı tarafta kağıdın dışı tencerenin dibinde olucak yani düdüklünün kapağınıda kapatıp ateşe koyuyosunuz önce altı az acık olucak tencere ısınana kadar sonra tamamen kısık ateşe alıp 1 SAAT boyunca pişiriyosunuz .Bu arada düdüklünün hava alma ibiği varya (ben öyle diyorum) hiç kapalı olmıycak hep havada durucak
işte bi saat geçtikten sonra ağzından buharlar çıkmaya başlayıncada piştiğini anlayabilirsiniz
altını kapatıp bi 5-10 dk bekleyin hamur kendini çeksin ve ağzını açıp yavaş hareketlerle kırmadan çıkarın