TİTAN
*Melekler Mekanı*
Doğumu Kolaylaştıran Çorba Tarifi Burada Melekler!
doğumu kolaylaştırmanın yolları, doğumu kolaylaştırmak için, kolay doğum nasıl yapılır
Sevgili melekler, anne adaylarının zaman ilerledikçe en çok korkuya kapıldıkları şey doğum olayıdır. Nasıl olacak, uzun mu sürecek, çok acı çekecek miyim diye düşüncelere kapılan anne adaylarının bir kısmı depresyona dahi girebilir. Öncelikle böyle bir korkuya kapılmalarının yersiz olduğunu, sakin ve kendinden emin bir şekilde davrandıkları sürece herşeyin yolunda gideceğini belirtelim. Bunun dışında doğumu kolaylaştırıcı etkisi bilinen çamfıstığıyla yapılmış bir çorba tarifi verelim sizlere...
Sevgili melekler, anne adaylarının zaman ilerledikçe en çok korkuya kapıldıkları şey doğum olayıdır. Nasıl olacak, uzun mu sürecek, çok acı çekecek miyim diye düşüncelere kapılan anne adaylarının bir kısmı depresyona dahi girebilir. Öncelikle böyle bir korkuya kapılmalarının yersiz olduğunu, sakin ve kendinden emin bir şekilde davrandıkları sürece herşeyin yolunda gideceğini belirtelim. Bunun dışında doğumu kolaylaştırıcı etkisi bilinen çamfıstığıyla yapılmış bir çorba tarifi verelim sizlere...
Çam fıstığı oldukça besleyicidir. Kalori değeri yüksek bir besin olan çam fıstığı,bol miktarda protein ve mineral içerir.
Çam Fıstığının Faydaları:
Vücuda enerji verir ve vücudu şişmanlatır. Akciğer hastalıklarına, verem ve bronşite karşı faydalıdır. Kan tükürmeye ve öksürüğe iyi gelir. Ruhi sıkıntıyı giderir. Cinsel isteği arttırır. Mesane ve Böbrek iltihaplarına iyi gelir. Kalp hastalıklarında faydalıdır. Balla macun yapılıp yenirse vücuda kuvvet verir ve cinsel gücü arttırır. Dövülüp çorbası hazırlanarak içilirse doğumu kolaylaştırır. Yer Fıstığı ile birlikte yenirse mideyi kuvvetlendirir.
Malzemeler
50 gr dolmalık fıstık
5-6 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
Yeteri kadar tuz
Terbiyesi için :
1 adet yumurta sarısı,Yarım limon
Üzeri için :
1 çorba kaşığı tereyağı,Yeteri kadar kırmızı biber
Yemeğin Tarifi
Bir kapta tereyağını eritin. Dolmalık fıstıkları içerisine ilave ederek kavurun. Fıstıkları yakmadan başka bir kaba alın. Aynı yağda unu kavurun. Yavaş yavaş karıştırarak içerisine et suyunu ilave edin. Üzerine tuz dökün. Fıstıkları robottan geçirerek içerisine ilave edin ve bir süre kaynatın.
Bir kapta yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın. İçerisine çorbadan bir kepçe alıp ilave ederek ılındırın.Tencereye koyarak bir taşım kaynatın. Bir kapta tereyağını kırmızı biberle yakın. Çorbanın üzerinde gezdirin.
Limon dilimi ile sıcak olarak servise sunun.
Sümeyra Orhan