Doğum Sonrası Kilo Vermenin Yolları

Uzman SühaN

Administrator
Doğum Sonrası Kilo Vermenin Yolları
doğum sonrası nasıl kilo veririm,doğum sonrası nasıl kilo verilir,doğum sonrası zayıflamanın yolları,doğum sonrası nasıl kilo alınır,doğum sonrası kilo alıp verme hakkında bilgiler



k.jpg




Gebelik sürecinin başlangıcından bitimine kadar anne adayları az ya da çok mutlaka kilo alırlar. Alınan bu kiloların annenin gebelikten önceki kilosuna ve vücut yapısına bağlı olarak düzenli ve orantılı bir şekilde alınması önemlidir.
Anne adayları gebelik boyunca dengeli beslenme kurallarına uymaları gerekir, doktorlarının tavsiye ettiği şekilde beslenmeye ve uygun miktarda kilo almaya özen gösterdikleri sürece aşırı kilo almamış olurlar. Gebelik sırasında aşırı kilo alan annenin doğumdan sonra kilo vermesi de zor ve uzun sürecektir.


Normal şartlar altında 9-12 arasında kilo alan annenin kilosu zayıfsa daha fazla alabilir. Lohusa anne doğumdan sonraki ilk hafta en az 5 kilo kaybeder, bu bebeğin ve suyunun ağırlığıdır ve bir miktar da annenin verdiği kilodur.
Doğumdan sonra kilo vermenin en önemli noktası gebelik sırasında uygun miktarda kilo almak ve gebelik sırasında dengeli beslenmektir. Bu kurala uyulduğu sürece hem az kilo alınacak hem de alınan kiloları vermek daha kolay olacaktır. Gebelik döneminde yapacağınız egzersizler hem az kilo almanızı hem doğumdan sonra aldığınız kiloları daha rahat vermenizi hem de vücut yapınızı koruyarak kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar.


Doğumdan sonraki dönemde kilo vermeye çok yardımcı olan bir davranışta annenin düzenli ve sürekli olarak bebeğini beslemesidir. Emzirme annenin kilo vermesine yardımcı olur. Doğumdan sonra anne doğru ve dengeli beslenme alışkanlıkları ile 6-8 ay sonra eski formuna geri dönecektir. Sütümün çoğalması için daha çok beslenmem gerekir mantığı yanlıştır.
Doğumdan sonraki dönemde kilo vermeye yardımcı olan bazı fikirler verecek olursak.
Tatlı ve hamur işi yiyeceklerden mümkün olduğunca az tüketmeliyiz.
Kuru yemiş ve çok yağlı tohum besinleri tüketmemek gerekir.
Sık aralıklarla az miktarda yemek yemeye özen gösterin.
 
Geri
Üst