Doğum Nasıl Başlar Belirtiler Var mıdır?

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Doğum Nasıl Başlar Belirtiler Var mıdır?
Doğum Nasıl Başlar?- Hamilelik özellikle ilk kez yaşayanlar için çok değişik bir tecrübe oluşturur. Her anı her sürprizi ile harika bir deneyimdir kadınlar için. Ama biraz da bunun sonucunda doğum olması bunu biraz korku ve endişelere sürükleyebilmektedir. Aslında o kadar korkulacak bir durum olsaydı onca kadın çocuk yapmazdı ama değil mi? Allah kadınlara böyle bir özellik yani anne olabilme gücü verdiyse elbet yine doğumu da kolaylaştırmıştır. Hatta doğumdan korkulacak bir durum olsa herkes 1 çocukla kalırdı. Sezaryen bile olsa dünyanın en güzel mutluluğu anne olmak. Tabii zorunlu bir durum olmadıkça ve doktorunuz önermedikçe sezaryen doğum gerekli değil. Her şeyin doğalı olduğu gibi doğumun da normali daha uygun daha sağlıklı.

normal dogum kasilmasi.jpg


Normalde hamileliğin 38-40 haftalarında olan doğum daha erken de olabilmekte. Eğer sezaryen olma durumunuz varsa zaten doktorunuz burada size gün veriyor. Sezaryen olmadan önce neler yapacağınız bu yazımızda güzel bir şekilde anlatılmış arkadaşlar. Normal doğuma gelecek olursak doğum yaklaştığında size bazı belirtiler belirebilir. Zaten normal doğum planlanıyorsa doktorunuz da bazı konularda sizi uyaracaktır. Örneğin doğumun ilk başlama belirtisi suyun gelmesidir. Ayrıca buna benzer kanama ya da lekelenme tarzı nişaneler olabilir. Ayrıca anne adayı ara sıra karnının sertleşip kasıldığını hissedebilir. Bazen de ara ara sancılar gelebilir. Gerçek doğum sancısı düzenli sık sık olandır. Bazen de düzensiz sancılar olabilir bu tür sancılar yalancı kasılmalardır. Ama doğumun başladığını işaret eden sancılar sık sık düzenli olan türdendir. Takip etmelisiniz 10-20 dakika arası sık sık düzenli bir şekilde sancılar giriyorsa bu doğumun çok az kaldığını işaret eder. Doğum sancıları nasıl başlar konumuzu inceleyerek ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

Doğum sancıları yaşadığınız anda muhtemelen sırt bel ağrıları da olabilir. 2-3 saatte bir gelen sancılar dediğim gibi düzensiz sancılardır ve bu tür sancılar doğumun başladığını göstermez. Düzenli sancılar yaşadığınız sırada karnınıza dokunduğunuzda çok sert olduğunu hissedebilirsiniz. Doğum gerçek anlamda başladıysa rahim ağzında açılma da olacaktır ama tabii bunu sizin anlamanız mümkün değil. Ama buna eşlik olarak lekelenme ya da kanama gelebilir işte bu işaretler rahim ağzının doğum için açılmaya başladığını gösterir. Çoğu zaman kanama olmayabilir ama su gelmesi az miktarda olsa bile doktorunuza danışmanızda fayda var. Bazen de anne adayları tarafından su ile akıntının karıştırılma durumu olabilir. Akıntı daha az daha koyu kıvamda olmakla birlikte su daha akışkan daha fazla daha az da olabilmekle birlikte bacaklarınızdan aşağı akacak kadar akıcı olacaktır. Eğer bu ikisini karıştırıyorsanız mutlaka doktorunuza danışın.

normal dogum nasil baslar.jpg


Doğumun muhtemel gerçekleşeceği haftalar 38-40 haftalardır ama bunun öncesinde de bebeğiniz sıkılıp erken gelebilir. Bunun için doğum çantanızı mutlaka daha önceden hazırlamakta fayda var. Sezaryen olacaklar günü belli olduğundan hazırlık yapmak daha kolay olur ama normal doğum beklentisi içinde olanlar daha erken haftalardan çantanızı hazırlayın.

Yine normal doğumun geldiğini gösteren bazı belirtiler vardır. İlk olarak suyun gelmesini belirtmiştik. Doğum ağrıları, kasılmalar önemli belirtilerdendir. Yer değiştirirken kasılmalar sertleşmeler yaşayabilirsiniz. Bu kasılmalar sertleşmeler sık sık oluyorsa ve olma süresi sıklaştı ise burada artık mutlaka doktorunuza danışmakta fayda var. İlk kez doğum yapacaklar tercübesiz oldukları için bu yazımızı okumalarında fayda var. Ama tecrübeli anne adayları bu konuda en azından belirtiler konusunda artık daha iyi anlayabilirler sanıyorum. Doğuma yakın artık hazırlıklı olmalısınız. Özellikle sizin yanınızda olacak eşiniz ya da aileden her kimse onun da soğuk kanlı olması ihtiyaçlarınıza karşılık veren birisi olması gerekir. Ha bu arada doğumdan sonra 72 saat içinde kan uyuşmazlığı iğnesi olmanız gerekecektir. Kan uyuşmazlığı varsa bunu hatırlatmak istedim. Kan uyuşmazlığı konumuzu buradan inceleyebilirsiniz.
 
Geri
Üst