Konuya cevap cer

Merhaba arkadaşlar sizlere bugün Diyarbakır çöreğinin tarifini vericem. Diyarbakırlı bir arkadaştan tarifini aldım ve  dün kendim de  yaptım. Tadı gerçekten öyle güzelki . Baharatların aroması adeta  lezzet şöleni yaratıyor.  İlk defa yaptığım halde  tadı harika oldu. Beklediğimden güzel oldu. Diyarbakır çöreği kolay kolay küflenmez . Uzun süre tüketim için buz dolabın da muhafaza edebilirsiniz. Ben Diyarbakır çöreğini hem tuzlu hemde şekerli yaptım. İkisi arasındaki fark şekerli olana tarçın ve toz şeker eklenmesi.  Bu çöreği sabah kahvaltıları için, misafir ikramları için ve de bayramda yapabilirsiniz. Şimdi sizlere çöreğimizin malzemelerini verelim



[ATTACH=full]78312[/ATTACH]







1 paket un

1 paket teremyağ

1 su bardağı sıvıyağ

Süt

Yumurta

Tuz

Mahlep

Mayana

Çörekotu

maya

susam


Yapılışı


1 paket una 2 paket kuru maya ilave edicez. İki paket mayayı öncelikle suyla eritin.Daha sonra mayayı unun ortasına dökün. 1 paket erimiş margarini,sıvı yağı,tuzu  una ilave edin. Daha sonra yoğurmaya başlayın. Azar azar süt ilave edin.Hamuru çok cıvık yapmamaya özen gösterin.Daha sonra mayanayı,mahlebi ve çörekotunu  hamura ilave edip iyice yoğurun. Hamuru yoğurduktan sonra  ekşimesi için 1,5 saat kadar dinlendirin.Daha sonra ekşiyen hamuru şekllendirip fırın tepsisine alın.Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam ekleyin. Çörekleriniz nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Ben yumurtayı akıyla birlikte sürdüğüm için üstü pek kızarmadı ama tam kıvamın da oldu. Afiyet olsun.


Geri
Üst