Diyafram fıtığı

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Diyafram fıtığı
diyafram fıtığı, belirtileri, nedir, tedavisi, ameliyatı


Meleklermekani.com olarak, diyafram fıtığı hakkında bilgiler sunmak istedik bu yazımızda sizlere...

Evet Sevgili Melek'ler, diyafram fıtığı belirtileri ve tedavi yöntemleri sizler için geliyor...



Diyafram Fıtığı
Başta mide olmak üzere karın boşluğunda bulunan organların, diyaframdaki bir boşluktan, göğüs boşluğuna doğru sarkması. Yemek borusunun, doğuştan yada yavaş gelişme nedeniyle kısa olmasından ileri gelir.

Belirtileri yoğun ağrılar, göğüs kemiği gerisinde duyulan ve hasta yattığında, eğildiğinde ve mide dolu olduğunda artan bir basınç duygusu ve kusmadır. Karnın içindekiler yemek borusu zarına değdiğinde bir yanma olur. Bu zedelenme yemek borusu ülserine veya kanamasına yol açabilir. Mide asidini azaltmak şeklinde geçici bir tedavisi yapılabilirse de, asıl tedavi mideyi yerine oturtan ameliyatla sağlanır.
Dördüncü Hastalık
Bulaşıcı bir hastalık. Kızıldakine benzeyen bir döküntü meydana getirir. Virüsü belli değildir. Bütün vücudu pembe renkli kabarcıklar kaplar; bademcikler şişer. Ateş yüksek olmaz ve üç dört günden fazla sürmez. Ateş düştükten sonra kabarcıkların kabuklan dökülür.
Ektopi
Vücudun bir bölümünün veya bir organın doğuştan eksikliği veya değişik bir yerde bulunması. Ektopik gebelik (dış gebelik) te, embriyo dölyatağı dışında, örneğin dölyatağı borularının birinde veya karın boşluğunda gelişir.
Endotelyom
Kötü sonuçlara yol açan bir tür ur. İncelemeler yapısının endotel hücrelerinden oluştuğunu göstermektedir. Çok az rastlanan bir urdur. Genellikle akciğer zarında, kalp dış zarında, erbezlerinde, dölyatağında, kalkanbezinde görülür. Vücudun başka bölgelerinde endotelyoma rastlanılmaz.
Enterit
Bağırsak mukozasının yangılanması. Enterite yol açan organizmalar tifo, paratifo ve kolera hastalıklarını yapan bakteriler olabileceği gibi, besin zehirlenmesine sebep olan organizmaların çeşitli türleri de olabilir.

Enterit belirtileri ishal, kusma, kırıklık ve ateştir. Hastalığın süresi hastalığı yaratan bakterinin çeşidine ve tedavisinin yeterliliğine bağlı olarak değişebilir. Fakat en hafif enteritte bile belirtiler en az iki üç gün devam eder. Hastalığı yaratan organizmanın ne olduğu saptanıncaya kadar genel bir tedavi uygulanır.




Belirtileri kızıla çok benzediğinden bu hastalığı ayrı bir hastalık saymayıp kızılın tehlikesiz bir türü olarak değerlendiren hekimler de vardır. Bununla birlikte kızıl geçirmiş olmak, bu hastalığa karşı bağışıklık sağlamaz. Hastalığa dördüncü hastalık denmesinin nedeni kızamık, kızıl ve kızamıkçıktan sonra keşfedilen dördüncü döküntülü çocuk hastalığı olmasıdır. Dördüncü hastalık Dukes Filatov hastalığı diye de bilinir.