Diyabetik Güllaç Tarifi

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Diyabetik Güllaç Tarifi
güllaç tarifi
diyabetik güllaç
güllaç nasıl yapılır


Eskiden beri süregelen ve Ramazan aylarının vazgeçilmez geleneksel tatlısı güllacı artık diyabetik hastaları da rahatlıkla yiyebilecekler. Perhiz yapanlar ve diyabetik hastaları bildiğiniz gibi tatlıdan uzak durmak zorunda kalıyorlar. Toz tatlandırıcı ile yapılan ve oldukça hafif olan diyabetik güllaç tarifi ve malzemeleri sizlerle...

gullac tarifi-9e.jpg


MALZEMELER:

1 litre light süt

5-6 adet güllaç yaprağı

1 su bardağı toz tatlandırıcı

1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi

1 paket vanilya

1 orta boy şeftali

HAZIRLANIŞI:

Süt kaynadıktan sonra ateşden alınır. İçine toz tatlandırıcı ve vanilya eklenir. El yakacak sıcaklığa geldiğinde geniş bir tepside güllaç yaprakları ıslatılır. Sütü iyice çeken yapraklar servis kabına konur. 3-4 sıra yaprakdan sonra ceviz içi serpilir, üzerine tekrar güllaç yaprakları serilir. Kalan süt servis kabına boşaltılarak yaprakların iyice sütü çekmesi sağlanır. Son olarak üzerini ceviz parçaları ve dilimlenmiş şeftali ile süsleyebilirsiniz.

Buzdolabında 2 saat bekletin.

Afiyet olsun
 
Geri
Üst