Dişçi korkusunu yenmenin yeni yöntemi

Young bride

Banned
Dişçi korkusunu yenmenin yeni yöntemi
dişçi korkusunu yenme, nasıl yenilir burada arkadaşlar


DERİN SEDASYON'LA DİŞÇİ KORKUSUNA SON!
Diş hekimliği tıbbın tüm branşları arasında hekim korkusundan bahsedilen branşların başında geliyor. Diş hekimi kontrolüne veya tedavisine giderken endişeli olmanın son derece normal olduğunu; ancak bazı kişilerde bu durumun fobi halini aldığını belirten Dt. Kübel Özkut günümüzde bu durum ile baş ...etmenin en başarılı yöntemlerinden olan "derin (bilinçli) sedasyon" üzerine bilgi verdi:
"BIRAKIN TEDAVİYİ BU FİKRE DAYANAMAYANLAR VAR"
Diş hekimi fobisini en uç noktada yaşayanlar arasında, tedavi ya da kontrol amaçlı diş hekimine gitmek bir yana, bu fikre bile katlanamayan kişiler bulunuyor. Bu korkuyu en çok tetikleyen etkenler:
- Diş ağrısının şiddeti
  • Toplumda her yaşta sıkça rastlanılan ve korkulan bir rahatsızlık oluşu
  • Eskiden anestezinin etkin bir şekilde kullanılamaması ve buna bağlı olarak hastanın yapılan tedaviyi neredeyse tamamen hissetmesi
  • Hekimlerin kesici ve gürültülü aletler kullanması

Bu gibi durumlarda hastaların "psikoterapi" görmesi, geçmiş dönemlerde tercih edilen yöntemlerin başında gelmekteydi. Ancak bu tedavilerin uzun bir süre alması; özellikle ağrı çekmekte olan ve acil müdahaleye ihtiyacı olan hastalarda durumu zorlaştırmaktaydı.
FOBİSİ OLAN HASTALAR DIŞINDA TEDAVİSİ ZOR HASTALARDA VAR!
Diş hekimi fobisi olan hastalar dışında tedavisinde zorlanılan başka hasta grupları da bulunuyor:
- Hekimle işbirliği yapamayacak kadar küçük yaştaki hastalar
  • Muayenehanede müdahale edilmesi riskli olan ciddi sistemik hastalıklara sahip kişiler
  • Özürlü hastalar

TEDAVİ YÖNÜNDEKİ ENGELLER KALKIYOR!
Tedavisinde zorluk yaşanan ve dişçi fobisi ciddi seviyede olan tüm hastalar için Acıbadem Maslak Hastanesi Diş Kliniği bünyesinde bulunan operasyon odalarında, "derin sedasyon" yöntemi ile bu sorunun üstesinden gelinerek başarılı bir tedavi programı uygulanıyor. Anestezi uzmanları tarafından, bazı ilaçlarla hastanın bilinci açıkken oluşturulan derin uyku olarak tanımlanabilen "derin sedasyon", hem erişkinlerde hem de çocuklarda son derece güvenli bir yöntem. Hastanın hekimden aldığı komutları yerine getirebildiği, hasta ile hekim arasında diyalog yaşanmasının da mümkün olduğu yöntemin, bilinen hiçbir yan etkisi bulunmuyor.
DERİN SEDASYON'UN AVANTAJLARI
- Hastaların tedavi sürecinde algı seviyelerinin son derece azalması ve tedavinin sonunda hiçbir şey hatırlamaması
  • Tedavileri tamamlanan hastaların zaman içinde dişçi fobilerinde azalma görülmesi
  • Küçük yaşta travmatik bir tedavi hikayesi olmayan hastaların, yaşları ilerledikçe tedavide işbirliğine açık, ağız ve diş sağlığı iyi bireyler olmaları
  • Yöntemin ağız ve çene cerrahi girişimlerde de rahatlıkla kullanılabilmesi

Tam Teşekküllü Hastanede Tedavi, Daha Güvenilir ve Rahatlatıcı…
"Derin Sedasyon" yöntemi ile tedavide çok başarılı sonuçlar elde ettiklerini, ayrıca yine klinik içinde yer alan ameliyathanede genel anestezi altında tüm diş hekimliği ve ağız, yüz, çene (maxillofasial) cerrahi girişimlerinde bulunduklarını belirten Dt. Kübel Özkut, tam teşekküllü bir hastanenin bünyesinde hizmet sunmanın güvenilirliği ve rahatlatıcı atmosferinin hastalarına büyük avantaj sağladığını, böylece hastaların korkularını daha kolay yendiklerini sözlerine ekledi.