Derz Araları Nasıl Temizlenir?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Derz Araları Nasıl Temizlenir?
derz arasını temizlemenin yılları, derz nasıl temizlenir, derz arası temizliği
Herkesin evin de yaşanan derz arası temizlik sıkıntısı artık sizlerle birazdan paylaşacağımız temizlik önerileri ile sıkıntı olmaktan çıkıyor. Zamanla derz araların da biriken kirler hiç hoş olmayan bir görüntü sergiler. Derz aralarını temiz bir hale getirmek için işte size öneriler;
derz-temizleme-nasil-yapilir.jpg


Derz temizleyici deterjan kullanımı:

Derz temizliği için kullanabileceğimiz derz temizleyici deterjanlar çeşitli marketlerde satılmaktadır. Dilersek bunlardan yardım alabiliriz. Bunları uygularken diş fırçasından veya sert süngerden yararlanabiliriz.

Derz temizliğinde çamaşır suyu kullanımı:

Eğer özel bir derz temizleyici sıvı tercih etmek istemiyorsak, hepimizin evinde bulunan çamaşır suyu ile temizlemek de mümkün. Sıvıyı püskürtebileceğimiz bir şişe içine veya bir kabın içine yarı yarıya ılık su ve çamaşır suyu karışımını hazırlıyoruz. Sıvıyı temizlemek istediğimiz bölgeye sıkıp diş fırçası ile ovuyoruz. Ardından bölgeyi ılık su ve yumuşak süngerle duruluyoruz. İhtiyaca ve kirin yoğunluğuna göre karışımımızdaki çamaşır suyu miktarını artırabiliriz.

Çamaşır suyu-karbonat karışımı ile derzlerin temizlenmesi:

Karbonat-çamaşır suyu karışımı kullanmak da etkili bir yöntemdir. Bu karışımı hazırlarken ölçümüz ise 3 ölçü karbonat, 1 ölçü çamaşır suyu. Hazırladığımız karışım macun kıvamında olmalı. Ardından biraz ıslatmış olduğumuz derzlere bir sünger yardımıyla macunu yayıyoruz. Yarım saat kadar bekledikten sonra bölgeyi temizliyoruz.

Sirke ile derz temizliği:

Doğal temizlik yöntemlerini kullanmak istersek kurtarıcımız sirke imdadımıza yetişiyor. Saf sirkeyi (sirke ruhu) yarı yarıya olacak şekilde ılık su ile karıştırıyoruz. Ardından karışımımızı bir diş fırçası yardımıyla kirli derzlere uyguluyor, iyice ovuyoruz. Ardından bölgeyi ılık su ile duruluyoruz. Karışımı sirke-tuz olarak da yapabiliriz.

Derz kalemi ile derz boyama:

Bir diğer yöntem ise derz kalemidir. Derz kalemlerini yapı marketlerde bulabiliriz. Uygulaması çok kolay değildir ama biraz çabayla ilk günkü beyaz derzlerimizi tekrar elde edebiliriz.

Plastik boya ile derz boyama:

Eğer el maharetimize güveniyorsak, plastik boya ile de derzleri boyayabilir, temiz bir görünüm elde edebiliriz. Plastik boyayı ince suluboya fırçası ile uyguluyor, taşan yerleri kurumadan hemen ıslak bezle siliyoruz.

Derz temizliği için profesyonel yardım almak:

Derz temizliğini evde kendi imkanlarımızla yapabileceğimiz gibi profesyonel yardım da alabiliriz. Temizleme işini yapan çeşitli kuruluşlar bulunmaktadır. Profesyonel derz temizleyiciler buharlı özel makinalarla veya çeşitli kimyasallarla bu işi yapabildikleri gibi yeni derz sıvası da yapabilmektedir. Tabii profesyonel yardım almanın belli bir maliyeti var, bunu unutmamak gerek.

Derz temizliğinde dikkat edilmesi gerekenler:

Kireç çözücüler, tuz ruhu ve benzeri ağır kimyasallar kısa süreli çözüm sunsa da derz dolgumuzun ömrünü kısaltır. Bu maddeler kimyevi yoğunlukları sebebiyle derzleri eritir. Derz dolgusunun erimesi, banyomuzun su sızdırmasına, hatta fayans ve taslarımızın kırılmasına sebep olur.
Eğer boyama yöntemi kullanacaksak, yağlı boya tercih etmemeliyiz. Yağlı boya lekesi ne yazık ki geçmemekte veya çok zor geçmektedir. Bu sebeple yağlı boya kullanımı tavsiye edilmez.
 
kirlenmiş fayans araları için derzmatik diye bir ürün var yeni çıkmış ve oldukça etkili. internet sitesinden de satışı yapılıyor araştırın mutlaka tavsiye ederim.
 
Geri
Üst