Hemen biz bayanları oldukça yakından ilgilendiren konuların başın da gelen alışverişe değinmek istiyorum. Datça da kalıyorsanız mutlaka pazarına uğramanızı tavsiye ederim. Özellikle otantik kıyafetlerden hoşlanıyorsanız pazar da satışa sunulan ve hatta yetişkinlerin yanısıra küçük prensesler için de otantik elbise modelleri, şalvar bluz gibi kıyafetleri bulmanız mümkün oluyor. Ayrıca bu tür kıyafetler datça iskele caddesi üzerin de bulunan bazı butikler de satılsa da ben yine de pazarı tercih etmenizi öneririm. Ayrıca pazardan oldukça organik ürünleri de temin edebilirsiniz. Çevre civar köylerden ve bağ bahçesi olanların satışa sunduğu sebze ve meyveleri kesinlikle tavsiye ediyorum.
Özellikle Ağustos ayın da anfi tiyatro da çok yakından tanıdığımız birçok sanatçının konserleri de düzenleniyor. Yani hem tatil yaparken hem de denk getirebilirseniz sevdiğiniz sanatçıların konserlerine de katılma imkanı bulmuş olursunuz. Biz akdeniz bölgesin de yaşayan biri olarak ılık yada sıcak deniz suyuna alışmışız ama datçanın deniz suyunda bu sıcaklığı beklemeyin deniz suyu biraz soğuk ilk girişte biraz ürperti olsa da hemen alışıyorsunuz ama şunu eklemeden edemicem ki denizi muhteşem güzellikte özellikle koyları bir akvaryum güzelliğin de...
Uzun süreli bir kalma planlıyorsanız mutlaka etraf da bulunan koyları ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Bir çok bük bulunuyor bunlardan en ünlülerin başın da palamutbükü koyu, hayıtbükü koyu, ova bükü koyu gibi isimleri sayabilirim. Denizi ve kumsalı taşlık ama denizi bir akvaryum kadar berrak..
Hayıtbükü plajı özellikle çocuklu aileler için oldukça ideal bir plaj.. Ovabükü plajıda oldukça uzun bir plaja sahip olup kumluk bir sahile sahip olmasından ve denizinin sığ olmasından dolayı çocuklu aileler için tavsiye ederim.