*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Dalak şişmesine iyi gelen bitkiler
dalak şişmesine ne iyi gelir dalak şişmesi dalağa iyi gelen yiyecekler şişmesi spor
Dalak şişmesine karşı bitkisel çözüm önerilerini sizlerle paylaşıyorum.Hangi bitkiler dalak şişmesine iyi gelir cevabını aşağıdaki bilgilerde bulabilirsiniz
Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler: Kekik, Lahana, Meneviş (butum), Pirinç, Sarımsak, Kırgan otu
Hazırlanış ve Kullanım Reçetesi:
♦ Kekik, suda kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılır. Süzüle*rek elde edilen posaya pirinç unu ilâve edilerek yakı kıvamına gelin*ceye kadar yoğrulur. Hazırlanan yakıdan, yatmadan önce dalağa ko*nur, üzeri sarılır.
♦ Lahana suda haşlandıktan sonra süzülen suyu dinlendirilir. El*de edilen sıvı tatlandırılmadan günde üç bardak içilir.
♦ Menevişin yaprakları kaynar suda kaynatıldıktan sonra sıkıla*rak süzülür. Elde edilen posa, yaki kıvamına gelinceye kadar pirinç unu ve pişmiş sarmısak ilâve edilerek yoğrulur. Hazırlanan yakı dala*ğın üzerine konarak temiz bir bezle sarılır.
♦ Isırgan otu ve sarmısak tuzla birlikte dövülerek ezilir. Elde edi*len karışım suda pişirildikten sonra sıkılarak süzülür. Hazırlanan lapa ısıtılarak dalağın üzerine konur.
Dalak şişmesine karşı bitkisel çözüm önerilerini sizlerle paylaşıyorum.Hangi bitkiler dalak şişmesine iyi gelir cevabını aşağıdaki bilgilerde bulabilirsiniz
Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler: Kekik, Lahana, Meneviş (butum), Pirinç, Sarımsak, Kırgan otu
Hazırlanış ve Kullanım Reçetesi:
♦ Kekik, suda kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılır. Süzüle*rek elde edilen posaya pirinç unu ilâve edilerek yakı kıvamına gelin*ceye kadar yoğrulur. Hazırlanan yakıdan, yatmadan önce dalağa ko*nur, üzeri sarılır.
♦ Lahana suda haşlandıktan sonra süzülen suyu dinlendirilir. El*de edilen sıvı tatlandırılmadan günde üç bardak içilir.
♦ Menevişin yaprakları kaynar suda kaynatıldıktan sonra sıkıla*rak süzülür. Elde edilen posa, yaki kıvamına gelinceye kadar pirinç unu ve pişmiş sarmısak ilâve edilerek yoğrulur. Hazırlanan yakı dala*ğın üzerine konarak temiz bir bezle sarılır.
♦ Isırgan otu ve sarmısak tuzla birlikte dövülerek ezilir. Elde edi*len karışım suda pişirildikten sonra sıkılarak süzülür. Hazırlanan lapa ısıtılarak dalağın üzerine konur.