*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Çömlek kebabı
çömlek kebabı
Kebablar tarihimizde oldukça önemli bir yer tutar Türk milleti olarak ete olan düşkünlüğümüz yemeklerimizede yansımıştır işte bunlardan biri olan çömlek kebabı tarifini ve gerekli olan malzemeleri veriyorum
5 kişilik
Malzemesi:
-200gr bamya
-200 gr. kemerpatlıcanı
-250gr. kabak
-200gr. havuç
-1 kğ. yağlı koyun eti
(kuşbaşı doğranmış)
-tuz
-300 gr soğan (kabaca
doğranmış), (3 orta boy)
-1 adet limon (1/2'nin suyu
stkılıp, kalanı dilimlenmiş)
-3QQgr, domates (kabukları soyulup, ince doğranmış)
(3 orta boy)
-10 diş sarmısak (soyularak
bütün bırakılmış)
-taze çekilmiş karabiber
-1/3 çay ks. tarçın
-1/3 çay kş. anason
-1/3 çay kş. kimyon
-150 gr. tereyağı (lO çorba kş)
yapılışı:
1.Bamyaların başlarını huni biçiminde kesin. Patlıcan ve kabağın sap kısımlarını kesin, İyice yıkayıp süzdürün ve her ikisini de küp küp doğrayın. Havuçları kazıyıp, enlemesine ikiye ayırın ve her bir parçayı dörde bölün. Etleri tuzlayın.
2.Kapaklı bir güvecin dibini limon dilimleri ile kaplayın. Üzerine sırasıyla
kat kat etleri, soğanları, bamyaları; patlıcanları, kabakları ve dometesleri
yerleştirin. Sarımsakları aralara sokuşturun. Tuzu, biberi, tarçıni, anasonu
ve kimyonu serpip, en üste gene limon dilimleri koyun.
3.Bir tavaca tereyağını kızdırın. Güvecteki malzemenin üzerine limon suyunu ve tereyağını gezdirin. Güvecin ağzına bir yağlı kâğıt örtüp kapagını sıkıca kapatın Kısık ateşe oturtup 2 saat pişirin.
4.Ateşten alıp, kapağını ve yağlı kâğıdını kaldırarak servis yapın.
Kebablar tarihimizde oldukça önemli bir yer tutar Türk milleti olarak ete olan düşkünlüğümüz yemeklerimizede yansımıştır işte bunlardan biri olan çömlek kebabı tarifini ve gerekli olan malzemeleri veriyorum
5 kişilik
Malzemesi:
-200gr bamya
-200 gr. kemerpatlıcanı
-250gr. kabak
-200gr. havuç
-1 kğ. yağlı koyun eti
(kuşbaşı doğranmış)
-tuz
-300 gr soğan (kabaca
doğranmış), (3 orta boy)
-1 adet limon (1/2'nin suyu
stkılıp, kalanı dilimlenmiş)
-3QQgr, domates (kabukları soyulup, ince doğranmış)
(3 orta boy)
-10 diş sarmısak (soyularak
bütün bırakılmış)
-taze çekilmiş karabiber
-1/3 çay ks. tarçın
-1/3 çay kş. anason
-1/3 çay kş. kimyon
-150 gr. tereyağı (lO çorba kş)
yapılışı:
1.Bamyaların başlarını huni biçiminde kesin. Patlıcan ve kabağın sap kısımlarını kesin, İyice yıkayıp süzdürün ve her ikisini de küp küp doğrayın. Havuçları kazıyıp, enlemesine ikiye ayırın ve her bir parçayı dörde bölün. Etleri tuzlayın.
2.Kapaklı bir güvecin dibini limon dilimleri ile kaplayın. Üzerine sırasıyla
kat kat etleri, soğanları, bamyaları; patlıcanları, kabakları ve dometesleri
yerleştirin. Sarımsakları aralara sokuşturun. Tuzu, biberi, tarçıni, anasonu
ve kimyonu serpip, en üste gene limon dilimleri koyun.
3.Bir tavaca tereyağını kızdırın. Güvecteki malzemenin üzerine limon suyunu ve tereyağını gezdirin. Güvecin ağzına bir yağlı kâğıt örtüp kapagını sıkıca kapatın Kısık ateşe oturtup 2 saat pişirin.
4.Ateşten alıp, kapağını ve yağlı kâğıdını kaldırarak servis yapın.