Cizleme yapımı
cizleme tarifi cizleme nasıl yapılır yapımı cizlemenin tarifi
2 su bardağı ılık su
Yarım paket (20 gr) yaşmaya
1 çay kaşığı şeker
2,5 su bardağı (300 gr) un
2 çay kaşığı (8 gr) tuz
Az sıvı yağ
Hazırlanışı – Ilık su içinde maya ve şeker 5 dk bekletilerek eritilir. İçine un ve tuz eklenip, akıcı bir hamur yapılarak mayalandırılır. Mayalandırılmış bu akıcı hamurdan, kalın krep şeklinde, saç veya teflon tava içinde yumuşak yufkalar yapılır. hamurun kıvamı boza şeklinde olmalıdır. Hamur katı düştüyse biraz su katarak cıvık hale getirilir. Tavaya biraz sıvı yağ sürülmelidir.
2 su bardağı ılık su
Yarım paket (20 gr) yaşmaya
1 çay kaşığı şeker
2,5 su bardağı (300 gr) un
2 çay kaşığı (8 gr) tuz
Az sıvı yağ
Hazırlanışı – Ilık su içinde maya ve şeker 5 dk bekletilerek eritilir. İçine un ve tuz eklenip, akıcı bir hamur yapılarak mayalandırılır. Mayalandırılmış bu akıcı hamurdan, kalın krep şeklinde, saç veya teflon tava içinde yumuşak yufkalar yapılır. hamurun kıvamı boza şeklinde olmalıdır. Hamur katı düştüyse biraz su katarak cıvık hale getirilir. Tavaya biraz sıvı yağ sürülmelidir.