Malzemeler:
15-20 adet mantar
7-8 adet yeşil taze soğan
2 adet orta boy havuç
Yarım paket çubuk makarna
1 çay kaşığı toz zencefil
2 diş dövülmüş sarmısak
7-8 bardak sebze suyu
4 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
4 yemek kaşığı sıvıyağı
1 çay kaşığı tuz
Yapilisi:
Taze soğan ayıklanıp, ince ince doğranır.
Havuçlar soyulup kibrit çöpü halinde kesilir.
Mantarlar boylamasına saplarından dörde bölünür.
Bu arada makarna 5 bardak tuzlu suda 9-10 dakika haşlanır. Suyu süzülür.
Bir tavada toz zencefil ve dövülmüş sarmısak sıvıyağ ile hafifçe 1-2 dakika kavrulur. Üzerine mantar, soğan ve havuç katılır, karıştırılarak kavrulmaya devam edilir. Yaklaşık 7-8 dakika sonra sebze suyu ilave edilip; soya sosu, acı biber salçası ve tuz eklenir. Pişmeye bırakılır.
Çorba kaynamaya başlayınca kapağı acilip, 3 dakika daha kaynatılır. Eğer varsa üzerindeki köpük delikli kepçe ile alınır. Sonra da içine haşlanmış makarnalar eklenip, ocaktan alınır. Sıcak olarak servis yapılır.