Çin Böreği Tarifi
börek tarifleri çin böreği
börekler, çin böreği, tarifi, yapılışı, hakkında bilgiler için yazımıza buyrun arkadaşlar.
İftara misafir çağırdınız ama titiz davranıyorsunuz ve değişik farklı bir börek yapmak istiyorsunuz ama bulamadınız mı ?
işte tamda aradığınız değişik börek tarifi burada sizler için sunuyoruz melekler 🙂
Malzemeler:
1 adet havuç
1 adet orta boy soğan
10 adet taze fasulye
2 diş sarımsak
1 adet tatlı kırmızı biber
1 adet çarliston biber
1 adet pırasa
1 Türk kahvesi fincanı soya sosu
1 adet yumurta
1 adet yufka
Damak tadınıza göre tuz
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı:
Soğan, taze fasulye, sarımsak, havuç, pırasa ve biberleri incecik doğrayın.
Tavaya 3 yemek kaşığı sıvıyağı alıp kızdırın.
Doğradığınız sebzeleri tavaya alıp rengi hafif değişene kadar kavurun.
Tuz ve soya sosunu ilave edip kısık ateşte sebzeler suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
Pişen sebzeleri ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin.
Yufkayı düz bir zemine serip 12 üçgen parçaya kesin.
Her bir yufkanın içine soğumuş sebze harcı sürüp sarın.
Kızartma yağını kızdırın.
Kâsede yumurtayı iyice çırpın.
Börekleri yumurtaya batırıp kızgın yağda iki tarafını da kızartın.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
börekler, çin böreği, tarifi, yapılışı, hakkında bilgiler için yazımıza buyrun arkadaşlar.
İftara misafir çağırdınız ama titiz davranıyorsunuz ve değişik farklı bir börek yapmak istiyorsunuz ama bulamadınız mı ?
işte tamda aradığınız değişik börek tarifi burada sizler için sunuyoruz melekler 🙂
Malzemeler:
1 adet havuç
1 adet orta boy soğan
10 adet taze fasulye
2 diş sarımsak
1 adet tatlı kırmızı biber
1 adet çarliston biber
1 adet pırasa
1 Türk kahvesi fincanı soya sosu
1 adet yumurta
1 adet yufka
Damak tadınıza göre tuz
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı:
Soğan, taze fasulye, sarımsak, havuç, pırasa ve biberleri incecik doğrayın.
Tavaya 3 yemek kaşığı sıvıyağı alıp kızdırın.
Doğradığınız sebzeleri tavaya alıp rengi hafif değişene kadar kavurun.
Tuz ve soya sosunu ilave edip kısık ateşte sebzeler suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
Pişen sebzeleri ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin.
Yufkayı düz bir zemine serip 12 üçgen parçaya kesin.
Her bir yufkanın içine soğumuş sebze harcı sürüp sarın.
Kızartma yağını kızdırın.
Kâsede yumurtayı iyice çırpın.
Börekleri yumurtaya batırıp kızgın yağda iki tarafını da kızartın.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.