*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Çim Biçme Teknikleri
çim nasıl biçilir, çim nasıl biçilmeli, çim biçme bilgileri
Yeşil alan her zaman için insan sağlığı ve pskilojisi için çok önemlidir. Evinizin yada yazlığınızın bir bahçesi olabilir ve sizde yeşil alan oluşturmak için çim ektiniz ve ilk kez çim beçecekseniz sizlere "çim nasıl biçilir" hakkında merak ettiğiniz detaylı bilgileri paylaşıyoruz.
Yeşil alan her zaman için insan sağlığı ve pskilojisi için çok önemlidir. Evinizin yada yazlığınızın bir bahçesi olabilir ve sizde yeşil alan oluşturmak için çim ektiniz ve ilk kez çim beçecekseniz sizlere "çim nasıl biçilir" hakkında merak ettiğiniz detaylı bilgileri paylaşıyoruz.
Yemyeşil, iç açan görüntüsü ile çimler bahçelerimizin, parklarımızın olmazsa olmazıdır. Çim, her türlü amaçla gerçekleştirilen peyzajın da ana unsurudur. Görsellikte ve kalitede maksimum verim alabilmek adına çimler düzenli bir bakıma mutlaka tabi tutulmalıdırlar. Çim bakımının ana unsurları ise, sulanması, ilaçlanması ve biçilmesidir. Sulama her türlü bitkide olduğu gibi çimler açısından da hayati öneme sahiptir. Ot zararlılarından korumak adına keza ilaçlama da öyledir. Tüm bu adımlar ile elde edilen gür ve bakımlı çimlerin ise düzenli bir şekilde biçilmesi de kalıcılık açısından önemlidir. Çimlerin biçilmesi göründüğü kadar basit bir işlem değildir. Tam tersine, çim biçimi, belirli detaylara dikkat edilmesi gereken teknik bir işlemdir. Yağışı bol dönemlerde çimler çabuk uzadığından böyle dönemlerde çimlerin haftada iki kere biçilmesi gerekmekle beraber, daha kuru havalarda haftada bir ya da hatta bazen daha seyrek biçmek yeterli olmaktadır. Çim biçim zamanı için kriter periyottan ziyade çimlerin uzunluğu olmalıdır. 5 cm’yi geçen çim biçilmelidir. Fazla uzamışsa çimler, bunları tek seferde kısaltmaktan ziyade aşama aşama keserek ideal uzunluğa getirmek daha doğru bir yöntem olacaktır. Çim makinası ile biçim yapılıyor ise öncelikle makinanın bıçağı 2.5 cm yüksekliğine getirilmelidir. Biçilecek alan, esnek bir tırmık ile mümkün olduğunca artıklardan, kuru dallardan ve kuru yapraklardan arındırılmalıdır. Tırmıklama işlemi hem artıklardan arındırmakta, hem de çimleri havalandıracağı için biçim işleminin daha kolay gerçekleşmesini sağlamaktadır. Sıcak ve güneşli bir günde biçim yapılacak ise akşamüstü hava serinlemeye başladığında çimleri biçmek daha uygun olacaktır. Biçim tamamlanır tamamlanmaz çimler sulanmalıdır. Aksi, halde sararmalarının önüne geçmek mümkün olamayacaktır. Çimler kuruyken biçilmelidir. Elektrikli çim makinaları ile ıslak çim biçmek hayati tehlikelere de zemin hazırlayacaktır. Çim biçme makasları ile ıslak çimleri biçmek hayati tehlike içermez, ancak bu sefer de biçilen çimlerin artıkları bıçaklara yapışacağından işlem zorlaşacaktır. Bu şekilde çim biçmek zorunlu ise, bıçaklara bitkisel yağ sürmek nispeten kolaylık sağlayabilecektir. Çim biçilirken oluşan artıklar çimli alanda bırakılmamalıdır. Zira, bu artıklar hastalıklar oluşturabilmektedir.