Ciğer Tavanın püf noktası : Süt..!
ciğer yapmanın püf noktaları ciğer süt püf noktası ciger süt
Pamuk gibi bir ciğer tava yapmak için;
kuzu ciğerinin zarını ve sinirlerini güzelce temizleyelim
ardından kuşbaşı doğrayalım ve güzlece soğuk suda bolca yıkayalım..
Bir süzgeçe alıp; suyunu süzdürdükten sonra,
ciğerlerimizi tercihan cam bir kaba aktaralım ve
üzerine çıkacak kadar soğuk süt ilâve edelim.
1 saat kadar sütte bekleyen ciğerlerimizi bir süzgeç yardımı ile süzelim ve
ardından bolca un koyduğumuz bir kabın içerisinde unlayalım.
Fazla ununu silkeleyerek, kızdırdığımız ayçiçek yağımıza atalım.
Yaklaşık olarak 2-3 dakika kaşık ile
sık sık karıştırarak kızartalım(her yanının eşit pişmesi için).
Kızaran ciğerlerimizi kapaklı bir kaba(küçük çelik tencere olabilir) aktaralım.
3 – 4 dakika kadar burada demlendirelim.
Yanında kızarmış patates,
ovulmuş piyazlık soğan ile karıştırılmış doğranmış maydanoz ve
arpa şehriye pilavı ile servis yapalım..
Afiyet olsun..
Pamuk gibi bir ciğer tava yapmak için;
kuzu ciğerinin zarını ve sinirlerini güzelce temizleyelim
ardından kuşbaşı doğrayalım ve güzlece soğuk suda bolca yıkayalım..
Bir süzgeçe alıp; suyunu süzdürdükten sonra,
ciğerlerimizi tercihan cam bir kaba aktaralım ve
üzerine çıkacak kadar soğuk süt ilâve edelim.
1 saat kadar sütte bekleyen ciğerlerimizi bir süzgeç yardımı ile süzelim ve
ardından bolca un koyduğumuz bir kabın içerisinde unlayalım.
Fazla ununu silkeleyerek, kızdırdığımız ayçiçek yağımıza atalım.
Yaklaşık olarak 2-3 dakika kaşık ile
sık sık karıştırarak kızartalım(her yanının eşit pişmesi için).
Kızaran ciğerlerimizi kapaklı bir kaba(küçük çelik tencere olabilir) aktaralım.
3 – 4 dakika kadar burada demlendirelim.
Yanında kızarmış patates,
ovulmuş piyazlık soğan ile karıştırılmış doğranmış maydanoz ve
arpa şehriye pilavı ile servis yapalım..
Afiyet olsun..