Ciğer taplaması nasıl yapılır?

Uzman SühaN

Administrator
Ciğer taplaması nasıl yapılır?
Bu konu;ciğer taplaması nedir,ciğer taplamasının tarifi nasıldır hakkında bilgiler vermektedir


Diyarbakırın yöresel misafir ikramlıklarından biride ciğer taplamasıdır.Taplama,kuzu ciğeri,çiğköftelik bulgur ve aromatik baharatlarla tatlandırılarak yoğurulur..Tıpkı çiğ köfte gibi kıvam bulana kadar yoğrulması gerekiyor.Daha sonra elde yuvarlanarak bastırılır.Taplama ismini burdan alır..

Diyrbakır da misafir ikramlarının başında gelir.Misafir ikram tabağında,dolma,kısır,taplama tatlılar ,kekler bulunur.Taplama genelde ağır yani özel misafirlere yapılır.Biraz emek isteyen bu tarif gerçekten farklı bir lezzeti içinde barındırıyor.Taplama nasıl yapılır;lezzetini merak edenler için tarifimizi veriyorum..

t-24c.jpg



CİĞER TAPLAMASI

Malzemeler:
1 adet koyun ciğeri
4 su bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı kuru reyhan
Yeteri kadar tuz karabiber
4 çorba kaşığı Teremyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Hazırlanışı:
Ciğeri kıyma
makinesinden çekin. İçine bulguru, tuzu, karabiberi ve reyhanı ekleyip köfte hamuru şekline sokun. İyice yoğurun. Bu hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alıp elinizle yuvarlak şekil verin. 1 santim kalınlığında yassı köfteler yapın. Bu köfteleri yarım saat kadar dinlendirin. Bir tencereye tuzlu su koyup kaynatın. Su kaynayınca içine köfteleri birer birer alın. Köfteler haşlanınca bir süzgeçle servis tabağına alın. Son olarak Teremyağını küçük bir kapta eritin. Kırmızıbiberi de koyun. Köftelerin üzerine gezdirerek servise sunun.

 
Geri
Üst