bir urfalı olarak söylüyorum çiğ köfteye kesinlikle biber salçası konmaz.biber salçası köfteyi mahfeder.kıymayla da değil sinirsiz iyice çekilmiş kara koyun etiyle yapılır.toz biber fazla konur.et baharatlar toz biber kuru soğan beraber iyice yoğurulur.bulgur daha sonra alınır.domates salçası 1 tatlı kaşığı kadar konur fazlası tadını kaçırır.başlarda pek su alınmaz.sonlara doğru alınır.
walla bir antepli olaraktan bizim salcalarimiz karisiktir yani domates salcasi ile...acisi yerinde güzeldir...
ailenin en meshur köftecisi olaraktan; evet yagsiz kiyma legene konur ince kiyilmis sogan ve sarimsaklarda ilave edilir. baharatlarinida ben önceden koyuyorum karabiber,az bisey kirmizi biber.kimyon ardindan salcada bir yumusak domateste konur bi güzel karistirlir ..sonra azar azar alabildigi kivama kadar ince bulguru ekleriz..bi yandan da bir kase icerisine kirmizi aci biber konur ve üzeri su ile kaplanir.. islanir yani..köfte yogurma islemi devam ederken su gerektigi yerde bu biberin suyundan ilave edilir...yani arada su konmaz ..cig köfte dedigine öyle su doldurulmaz...kivama gelince kirmizi biberi ve maydanozu eklenip son bir daha yogurulur eger kati ise yumasatmak icin burada su koyabilirsiniz..ve tabagimiza tek bir hareketle SIKILIP konur..yani cig köfte öyle iki üc kez elde cevrilip SIKILMAZ üzerinde iki parmagimizin izleri olacak sekilde cabuk bir hareketle yani..afiyet olsun melisler...