çiğ köfte sevenler buyursun!!!!

Doğrusunu öğrendik sayende,ben de Urfalı değilim ancak bu kadar biliyorum
 
walla bir antepli olaraktan bizim salcalarimiz karisiktir yani domates salcasi ile...acisi yerinde güzeldir...

ailenin en meshur köftecisi olaraktan; evet yagsiz kiyma legene konur ince kiyilmis sogan ve sarimsaklarda ilave edilir. baharatlarinida ben önceden koyuyorum karabiber,az bisey kirmizi biber.kimyon ardindan salcada bir yumusak domateste konur bi güzel karistirlir ..sonra azar azar alabildigi kivama kadar ince bulguru ekleriz..bi yandan da bir kase icerisine kirmizi aci biber konur ve üzeri su ile kaplanir.. islanir yani..köfte yogurma islemi devam ederken su gerektigi yerde bu biberin suyundan ilave edilir...yani arada su konmaz ..cig köfte dedigine öyle su doldurulmaz...kivama gelince kirmizi biberi ve maydanozu eklenip son bir daha yogurulur eger kati ise yumasatmak icin burada su koyabilirsiniz..ve tabagimiza tek bir hareketle SIKILIP konur..yani cig köfte öyle iki üc kez elde cevrilip SIKILMAZ üzerinde iki parmagimizin izleri olacak sekilde cabuk bir hareketle yani..afiyet olsun melisler...