çiğ köfte sevenler buyursun!!!!

Dibi tırtıklı leğenin içine esmer bulguru koyun. 1 büyükbaş soğanı
rendeledikten sonra 15 dakika kadar bulgurla yoğurun.
Rendelenmiş domatesi katın ve yoğurmaya devam edin.
Sarmısağı katın ve yoğurmaya devam edin.
Domates salçasını katın ve yoğurmaya devam edin.
Tuz katmadan evvel ezme biber salçasının tadına
bakın eğer ezme salçamız tuzlu ise ekstra tuz katmayın
Böylelikle kıvamı netleşen çiğköftemize kıymayı katın. Yarım saat kadar yoğurun.
Bu arada bir veya iki tane yumurta da kırabilirsiniz. İsteğe bağlı.
Kimyon, kırmızı toz biber, pul biber ve isotu bir su bardağına koyun,
içine kaynamış su dökün. Dikkat edin kaynamış su sadece nemlendirecek kadar koyun.
Bardağı doldurmayın. Bunu da katın ve biraz daha yoğurun iyice yesin.
Daha sonra kıvam mükemmelleşecek ve artık yeşilleri katma zamanı geldi.
Maydanoz, yeşil soğan, yeşil biberi katıp
yoğurmaya devam edeceğiz ve daha sonra sıkıp sıkıp atacağız tabaklara.
Özetle böyle diyebilirim. Bursa işi derseniz biberi az koyun,
isottan vazgeçin, ezme biber salçası kullanmayın.
 
bir urfalı olarak söylüyorum çiğ köfteye kesinlikle biber salçası konmaz.biber salçası köfteyi mahfeder.kıymayla da değil sinirsiz iyice çekilmiş kara koyun etiyle yapılır.toz biber fazla konur.et baharatlar toz biber kuru soğan beraber iyice yoğurulur.bulgur daha sonra alınır.domates salçası 1 tatlı kaşığı kadar konur fazlası tadını kaçırır.başlarda pek su alınmaz.sonlara doğru alınır.

abla güzelim köftemizi mahvetmişsin ya...
 

etli çiğ köfteye yumurtamı konur.midem bulandı.