çiğ köfte sevenler buyursun!!!!

PeLiNiM

Yeni Üye
Üye
çiğ köfte sevenler buyursun!!!!
çiğ köfte çig köfte çiğ tarifi cig kofte tarifi çiğköfte
Bunca zamandır tecrübelerim öğretmiştir ki çiğköfteyi çiğköfte yapan baharat ve kullanılan malzemedir. Malzemeler orjinal Urfa işi olmalı. İsot olmalı, ezme biber salçası olmalı, esmer bulgur olmalı, et yağsız ve sinirsiz tarafından olmalı ve iyi çekilmeli....

Vs vs derken herkesi çiğköfteyi nasıl yaptığına dair tarif vermeye davet ediyorum. İlk tarif benden;🙂

Bulgur/kıyma ölçüsü bire 0.75 olmalı. Yani 1 kg bulgura 750 gram kıyma misali. Aşağıda ki ölçüler ile yaklaşık 10 kişi doyar. Ancak bu arkadaşlar çiğköfteyi çok seviyorsa zor yeter.

1-750 gram Kg İyi Çekilmiş Dana Sırt Kıyma (Yağsız ve Sinirsiz)
2-1 Kg Esmer Bulgur
3-4 Y.Kaşığı Ezme Biber Salçası
4-3 Y.Kaşığı Domates Salçası
5-2 Adet Domates (Rendelenecek)
6-1 Adet K.Soğan (Rendelenecek)
7-6 Diş İyi Dövülmüş Sarmısak
8-1/2 Taze Soğan (İnce ince doğranacak)
9-Yarım Bağ Maydonoz
10-6 Adet Y.Biber
11-Kıvırcık veya Marul
12-Pul Biber 1 Yemek Kaşığı
13-Tuz 2 Yemek Kaşığı
14-Kimyon 1 Çay Kaşığı
15-Kırmızı Toz Biber
16-İSOT 3 yemek kaşığı
17-Dibi tırtıklı çiğköfte leğeni.

Dibi tırtıklı leğenin içine esmer bulguru koyun. 1 büyükbaş soğanı rendeledikten sonra 15 dakika kadar bulgurla yoğurun. Rendelenmiş domatesi katın ve yoğurmaya devam edin. Sarmısağı katın ve yoğurmaya devam edin. Domates salçasını katın ve yoğurmaya devam edin. Tuz katmadan evvel ezme biber salçasının tadına bakın eğer ezme salçamız tuzlu ise ekstra tuz katmayın

6a00d83451e9a369e200e54f470eed8834-640wi-3144.jpg



Böylelikle kıvamı netleşen çiğköftemize kıymayı katın. Yarım saat kadar yoğurun. Bu arada bir veya iki tane yumurta da kırabilirsiniz. İsteğe bağlı. Kimyon, kırmızı toz biber, pul biber ve isotu bir su bardağına koyun, içine kaynamış su dökün. Dikkat edin kaynamış su sadece nemlendirecek kadar koyun. Bardağı doldurmayın. Bunu da katın ve biraz daha yoğurun iyice yesin. Daha sonra kıvam mükemmelleşecek ve artık yeşilleri katma zamanı geldi. Maydanoz, yeşil soğan, yeşil biberi katıp yoğurmaya devam edeceğiz ve daha sonra sıkıp sıkıp atacağız tabaklara.

Özetle böyle diyebilirim. Bursa işi derseniz biberi az koyun, isottan vazgeçin, ezme biber salçası kullanmayın.


cig_kofte-2359.jpg
 
Son düzenleme:
oy anamm öldümm bittim mahfoldum.D:D:D Pelin bu bana yapılırmııı gece gece üfff nasıl canım çektii😀 sadmin kalk çigköfte yoğur çabıkkk😀
 
Valla kızlar beni,mde canım çekti.
Yazarken ağzım sulandı😀
Yarın herkes çiğköfte yapsın.
Mekanın çiğköfte günü olsun hahaha
 
ayy pelinsu canını yediimm ne ettin bana böyle....

valla gece gece nasıl istedi cnm bak şimdi...

suçlusu sensin istiyorum ben.....🙂
 
Geri
Üst