Çiçek hamurlu çorba
hamurlu corbalar hamurlu çorba
Malzemeler:
15 gr tereyağı
1.5 yemek kaşığı domates salçası
5 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış nohut
100 gr kıyma
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Hamur için
1 su bardağı un
1 yumurta
Tuz
Su
Hazırlanışı:
*Hamuru hazırlamak için bir kabın içine unu aktarıp ortasını açın. Yumurtayı kırın. Tuz ve bir miktar su ekleyerek yoğurun. Üzerini örterek 10-15 dakika dinlendirin.
*Un serpilmiş tezgahta hamuru açın. Çiçek şekilli bir kalıpla hamurdan küçük parçalar çıkartın ve yine un serpilmiş bir yerde bekletin.
*Kıymaya tuz ve karabiber ekleyerek yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
*Tereyağını tencerede eritin, salçayı ekleyip kavurun. Su ilave edin. Küçük hamur parçalarını ve köfteleri ekleyin. Hamurlarla köfteler iyice pişince haşlanmış nohutları ilave edin. 10 dakika kaynatıp ocaktan alın.
*Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler:
15 gr tereyağı
1.5 yemek kaşığı domates salçası
5 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış nohut
100 gr kıyma
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Hamur için
1 su bardağı un
1 yumurta
Tuz
Su
Hazırlanışı:
*Hamuru hazırlamak için bir kabın içine unu aktarıp ortasını açın. Yumurtayı kırın. Tuz ve bir miktar su ekleyerek yoğurun. Üzerini örterek 10-15 dakika dinlendirin.
*Un serpilmiş tezgahta hamuru açın. Çiçek şekilli bir kalıpla hamurdan küçük parçalar çıkartın ve yine un serpilmiş bir yerde bekletin.
*Kıymaya tuz ve karabiber ekleyerek yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
*Tereyağını tencerede eritin, salçayı ekleyip kavurun. Su ilave edin. Küçük hamur parçalarını ve köfteleri ekleyin. Hamurlarla köfteler iyice pişince haşlanmış nohutları ilave edin. 10 dakika kaynatıp ocaktan alın.
*Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.