*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Cevizli gül tatlısı
cevizli gül tatlısı
Malzemeler:
1 p. margarin
1 p. kabartma tozu
3 ç.k. yoğurt
1 yumurta
5 s.b. un
bir kase ceviz
şerbeti için:
4 s.b. şeker
3,5 s.b. su
1 ç.k. limon suyu
Nasıl yapılır?
Bir karıştırma kasesinin içine oda sıcaklığındaki margarin konur. Elle iyice yumuşatılır.üzerine bir yumurta, 3 çorba kaşığı yoğurt eklenir.ardından 5 su bardağı un ve kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek kulak memesinden daha sert bir hamur elde edilir. Hamur merdaneyle açılır, su bardağının ağzıyla yuvarlaklar kesilir. 4 yuvarlak birbirinin yarısı hizasından üst üste konur. Uçtan başlanarak sarılır ve tam ortasından ikiye kesilir. Gül şeklini alan hamurların ortasına ceviz batırılarak tepsiye dizilir. 170 derecede pişirilir. İstenirse üzerine yumurta sarısı sürülür. Diğer tarafta şeker,su ve limon suyuyla şerbet hazırlanır. Biraz soğutulur. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine dökülür. Kapatılmış fırında 5 dakika şerbetini çekmesi sağlanır
Püf noktası: Şerbet ekledikten sonra acele etmeyip soğumasını bekleyiniz

Malzemeler:
1 p. margarin
1 p. kabartma tozu
3 ç.k. yoğurt
1 yumurta
5 s.b. un
bir kase ceviz
şerbeti için:
4 s.b. şeker
3,5 s.b. su
1 ç.k. limon suyu
Nasıl yapılır?
Bir karıştırma kasesinin içine oda sıcaklığındaki margarin konur. Elle iyice yumuşatılır.üzerine bir yumurta, 3 çorba kaşığı yoğurt eklenir.ardından 5 su bardağı un ve kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek kulak memesinden daha sert bir hamur elde edilir. Hamur merdaneyle açılır, su bardağının ağzıyla yuvarlaklar kesilir. 4 yuvarlak birbirinin yarısı hizasından üst üste konur. Uçtan başlanarak sarılır ve tam ortasından ikiye kesilir. Gül şeklini alan hamurların ortasına ceviz batırılarak tepsiye dizilir. 170 derecede pişirilir. İstenirse üzerine yumurta sarısı sürülür. Diğer tarafta şeker,su ve limon suyuyla şerbet hazırlanır. Biraz soğutulur. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine dökülür. Kapatılmış fırında 5 dakika şerbetini çekmesi sağlanır
Püf noktası: Şerbet ekledikten sonra acele etmeyip soğumasını bekleyiniz