*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
ceviz reçeli (resimli)
ceviz reçeli nasıl yapılır ceviz reçeli yapılışı tarifi reçelinin yapılışı
ceviz reçeli, malzemeleri, tarifi, yapılışı, resimleri, ile ilgili bilgiler burada melekler
50 ADET KADAR YEŞİL CEVİZ YANİ OLGUNLAŞMAMIŞ
1.5 KG TOZ ŞEKER
2 LİTRE SU (8 SU BARDAĞI SU)
2 ADET LİMON SUYU
4-5 ADET KARANFİL TANESİ
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1 SU BARDAĞI KİREÇ
- CEVİZLER AYIKLANDIKTAN SONRA SU DOLU KABIN İÇİNE KONUR. HERGÜN SUYU DEĞİŞTİRİLİR. ÇÜNKÜ ACISI ÇIKIP YUMUŞAMAYA BAŞLAMASI İÇİN.
- BU İŞLEMİ 5-6 GÜN YAPTIKTAN SONRA
- BİR TÜLBENT İÇİNE KONULAN KİREÇ, 6. GÜNDE BEKLETİLEN SUYUN İÇİNE KONUR. 2 SAAT BEKLETİLEN CEVİZLER SUDAN ÇIKARILIR YIKANIR
- TENCEREYE KONUR, CEVİZLERİN ÜZERİNİ ÖRTECEK KADAR SU KONUR VE KAYNATILIR. BU SU DÖKÜLÜR.
- TEKRAR SU KONUR VE İYİCE KAYNATILIR TAKİ CEVİZLERE ÇATAL RAHATLIKLA BATIP ÇIKIYORSA CEVİZLER YUMUŞAMIŞ DEMEKTİR.
- SOĞUK SUYA ALINIR VE İÇİNE 1 LİMONUN SUYU KONARAK BEKLETİLİR. CEVİZLERİN RENGİNİN BİRAZ AÇILMASI İÇİN.
- 15 DAKİKA KAYNATILDIKTAN SONRA TEKRAR 8 SAAT BEKLETİLİR VE TEKRAR 15 DAKİKA KAYNATILIR.
- BU İŞLEM 4-5 KERE YAPILIR. TABİİ Kİ REÇELİN KIVAMA GELİŞİNE GÖRE.
- BU İŞLEMDEYKEN, SONUNCU KAYNATMADA TARÇIN KARANFİL VE YARIM LİMONUN SUYU KONUR.
- İŞLEMLER BİTTİKTEN SONRA SOĞUMAYA BIRAKILIR. BUNU BUZDOLABINDA VEYA SERİN BİR YERDE MUHAFAZA EDİNİZ. DİLEDİĞİNİZ ZAMAN SERVİS YAPABİLİRSİNİZ...
ceviz reçeli, malzemeleri, tarifi, yapılışı, resimleri, ile ilgili bilgiler burada melekler
50 ADET KADAR YEŞİL CEVİZ YANİ OLGUNLAŞMAMIŞ
1.5 KG TOZ ŞEKER
2 LİTRE SU (8 SU BARDAĞI SU)
2 ADET LİMON SUYU
4-5 ADET KARANFİL TANESİ
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1 SU BARDAĞI KİREÇ
- CEVİZLER AYIKLANDIKTAN SONRA SU DOLU KABIN İÇİNE KONUR. HERGÜN SUYU DEĞİŞTİRİLİR. ÇÜNKÜ ACISI ÇIKIP YUMUŞAMAYA BAŞLAMASI İÇİN.
- BU İŞLEMİ 5-6 GÜN YAPTIKTAN SONRA
- BİR TÜLBENT İÇİNE KONULAN KİREÇ, 6. GÜNDE BEKLETİLEN SUYUN İÇİNE KONUR. 2 SAAT BEKLETİLEN CEVİZLER SUDAN ÇIKARILIR YIKANIR
- TENCEREYE KONUR, CEVİZLERİN ÜZERİNİ ÖRTECEK KADAR SU KONUR VE KAYNATILIR. BU SU DÖKÜLÜR.
- TEKRAR SU KONUR VE İYİCE KAYNATILIR TAKİ CEVİZLERE ÇATAL RAHATLIKLA BATIP ÇIKIYORSA CEVİZLER YUMUŞAMIŞ DEMEKTİR.
- SOĞUK SUYA ALINIR VE İÇİNE 1 LİMONUN SUYU KONARAK BEKLETİLİR. CEVİZLERİN RENGİNİN BİRAZ AÇILMASI İÇİN.
- AYRI BİR TENCEREYE SU VE ŞEKER KONUR KAYNATMADAN SOĞUKKEN KARIŞTIRILARAK ERİTİLİR.
- CEVİZLER LİMONLU SUDAN ÇIKARILARAK ŞEKERLİ SUDA 8 SAAT BEKLETİLİR.
- 15 DAKİKA KAYNATILDIKTAN SONRA TEKRAR 8 SAAT BEKLETİLİR VE TEKRAR 15 DAKİKA KAYNATILIR.
- BU İŞLEM 4-5 KERE YAPILIR. TABİİ Kİ REÇELİN KIVAMA GELİŞİNE GÖRE.
- BU İŞLEMDEYKEN, SONUNCU KAYNATMADA TARÇIN KARANFİL VE YARIM LİMONUN SUYU KONUR.
- İŞLEMLER BİTTİKTEN SONRA SOĞUMAYA BIRAKILIR. BUNU BUZDOLABINDA VEYA SERİN BİR YERDE MUHAFAZA EDİNİZ. DİLEDİĞİNİZ ZAMAN SERVİS YAPABİLİRSİNİZ...