ceviz reçeli (resimli)

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
ceviz reçeli (resimli)
ceviz reçeli nasıl yapılır ceviz reçeli yapılışı tarifi reçelinin yapılışı
ceviz reçeli, malzemeleri, tarifi, yapılışı, resimleri, ile ilgili bilgiler burada melekler



cevizreceli-31d.jpg




50 ADET KADAR YEŞİL CEVİZ YANİ OLGUNLAŞMAMIŞ

1.5 KG TOZ ŞEKER

2 LİTRE SU (8 SU BARDAĞI SU)

2 ADET LİMON SUYU

4-5 ADET KARANFİL TANESİ

1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN

1 SU BARDAĞI KİREÇ






- CEVİZLER AYIKLANDIKTAN SONRA SU DOLU KABIN İÇİNE KONUR. HERGÜN SUYU DEĞİŞTİRİLİR. ÇÜNKÜ ACISI ÇIKIP YUMUŞAMAYA BAŞLAMASI İÇİN.

- BU İŞLEMİ 5-6 GÜN YAPTIKTAN SONRA

- BİR TÜLBENT İÇİNE KONULAN KİREÇ, 6. GÜNDE BEKLETİLEN SUYUN İÇİNE KONUR. 2 SAAT BEKLETİLEN CEVİZLER SUDAN ÇIKARILIR YIKANIR

- TENCEREYE KONUR, CEVİZLERİN ÜZERİNİ ÖRTECEK KADAR SU KONUR VE KAYNATILIR. BU SU DÖKÜLÜR.

- TEKRAR SU KONUR VE İYİCE KAYNATILIR TAKİ CEVİZLERE ÇATAL RAHATLIKLA BATIP ÇIKIYORSA CEVİZLER YUMUŞAMIŞ DEMEKTİR.

- SOĞUK SUYA ALINIR VE İÇİNE 1 LİMONUN SUYU KONARAK BEKLETİLİR. CEVİZLERİN RENGİNİN BİRAZ AÇILMASI İÇİN.

  • AYRI BİR TENCEREYE SU VE ŞEKER KONUR KAYNATMADAN SOĞUKKEN KARIŞTIRILARAK ERİTİLİR.
  • CEVİZLER LİMONLU SUDAN ÇIKARILARAK ŞEKERLİ SUDA 8 SAAT BEKLETİLİR.

- 15 DAKİKA KAYNATILDIKTAN SONRA TEKRAR 8 SAAT BEKLETİLİR VE TEKRAR 15 DAKİKA KAYNATILIR.

- BU İŞLEM 4-5 KERE YAPILIR. TABİİ Kİ REÇELİN KIVAMA GELİŞİNE GÖRE.

- BU İŞLEMDEYKEN, SONUNCU KAYNATMADA TARÇIN KARANFİL VE YARIM LİMONUN SUYU KONUR.

- İŞLEMLER BİTTİKTEN SONRA SOĞUMAYA BIRAKILIR. BUNU BUZDOLABINDA VEYA SERİN BİR YERDE MUHAFAZA EDİNİZ. DİLEDİĞİNİZ ZAMAN SERVİS YAPABİLİRSİNİZ...
 
Cevap: ceviz reçeli(videolu)

ben videoda görmedim ceviz receli tarifede 🙂
ne olmuş anlamadım sadece ve sadece reklamları görüyorum 🙁
 
Geri
Üst