*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Çekİrdeksİz Harİka Meyve
İncir, aynı adı taşıyan yumuşak odunlu 8-10 metre boyundaki ağacın meyvesidir. Yeryüzünde 750'nin üzerinde türü vardır. Sıcak iklimi sevmesi, çoğu meyvelerin yetişmediği çorak arazide yetişmesi ve sulu oluşuyla hararetimizi gidermesi bize Allah'ın bir ihsanıdır. Büyükçe, insan elini andıran yaprakları ve koyu gölgesiyle dallarının altına sığınan herkesi cömertçesine serinleten incir ağaçları toprak içine saldıkları kökleri ile harika birer kimya fabrikasını andırırlar. İncirin içine birçok madde yerleştirilmiştir.
100 gram incirde; 18 gram su, 4,3 gram protein, 1 gram yağ, 62 gram şeker, 750 mg potasyum, 160 mg kalsiyum, 80 mg magnezyum, 70 mg fosfor, 5mg demir vardır. Ayrıca yeterli miktarda A, B1, B2, PP, C vitaminleri, kükürt, mangan bakır da bulunur. Bu maddeler dolayısıyla insanı besleyici, mülayemet verici, gayet şifalı bir meyvedir. Kurusu da pek faydalıdır.
İncirde bol miktarda şeker bulunduğunu kaydetmiştik. Bu, tabii şeker olup sindirimi kolaydır ve rafine(beyaz) şekere benzemez. Yenildiğinde hemen kana karışır. Düşünce bulanıklaşmasına, unutkanlığa, isteksizlik ve halsizliğe çok iyi gelir. Çocuklara canlılık verici, şekerce zengin besinler yedirmek istersek, incir başta olmak üzere çeşitli meyvelerin (dut, üzüm, kayısı) kurusunu düşünmeliyiz. Beyaz şeker ihtiva eden çikolata, tatlı, şekerleme gibi faydalarının yanı sıra birçok zarara da sebebiyet verirler.
Son yıllarda Japonya'da yapılan deneyler, incirin kanser teşekkülünü önleyici bir takım maddeler ihtiva ettiğini göstermiştir.
Devamlı peklikten şikâyet edenler için bol incirli diyetin çok faydalı olduğu bilinmektedir. Sindirimin kolay olması bir yana, diğer yiyeceklerin de sindirimini kolaylaştırmakta, bağırsakları yumuşatmaktadır. Sadece incirin tanesi değil kurusu, reçeli ve kompostosu da peklik gidericidir.
İncirin 100 gramı 80 kalori verir. Kuru oranı ise, birkaç kat daha fazla enerji sağlar. Bu özelliğiyle besleyicidir. Tam bir enerji deposudur. Canlılık ve zindelik verir.
İncir, glikoz sebebiyle zihni çalıştırır. Bol miktardaki vitamini de ihtiva ettiğinden sinirleri teskin eder, yorgunluğu giderir. Unutkanlığa iyi gelir.
Sıcak yaz günleri nefis tadıyla hararetimizi bastıran, hoş bir lezzet bırakan incirin pek çok faydası mevcuttur. Sindiriminin kolaylığı, vücut için yararlı ve gerekli maddeleri dengeli bir şekilde ihtiva edişi ile bol bol yiyebileceğimiz ve çocuklarımıza da yedirmemiz gereken güzel bir nimettir.
İncir Kur'an-ı Kerim'de ismi zikredilen mübarek gıdalardandır. İncirin adını taşıyan Tin Suresi'nde "Andolsun incir ve zeytine" şeklinde buyurulur ve nimetler içinde bu gıdaya tahsis olunur. Bunun hikmetlerinden biri, bu iki meyvenin çok mübarek ve faydalı olmasının yanı sıra yaradılışlarında da medar-ı dikkat ve nimet çok şeyleri bulunmasıdır.
Peygamber Efendimiz (s.a.v) cennet meyvelerinden olduğunu bildiği inciri şu mübarek sözleriyle methetmiştir.
"Eğer bir meyvenin cennetten geldiğini söyleseydim bu mutlaka incir olurdu. Çünkü cennet meyvelerinin çekirdeği olmaz."
100 gram incirde; 18 gram su, 4,3 gram protein, 1 gram yağ, 62 gram şeker, 750 mg potasyum, 160 mg kalsiyum, 80 mg magnezyum, 70 mg fosfor, 5mg demir vardır. Ayrıca yeterli miktarda A, B1, B2, PP, C vitaminleri, kükürt, mangan bakır da bulunur. Bu maddeler dolayısıyla insanı besleyici, mülayemet verici, gayet şifalı bir meyvedir. Kurusu da pek faydalıdır.
İncirde bol miktarda şeker bulunduğunu kaydetmiştik. Bu, tabii şeker olup sindirimi kolaydır ve rafine(beyaz) şekere benzemez. Yenildiğinde hemen kana karışır. Düşünce bulanıklaşmasına, unutkanlığa, isteksizlik ve halsizliğe çok iyi gelir. Çocuklara canlılık verici, şekerce zengin besinler yedirmek istersek, incir başta olmak üzere çeşitli meyvelerin (dut, üzüm, kayısı) kurusunu düşünmeliyiz. Beyaz şeker ihtiva eden çikolata, tatlı, şekerleme gibi faydalarının yanı sıra birçok zarara da sebebiyet verirler.
Son yıllarda Japonya'da yapılan deneyler, incirin kanser teşekkülünü önleyici bir takım maddeler ihtiva ettiğini göstermiştir.
Devamlı peklikten şikâyet edenler için bol incirli diyetin çok faydalı olduğu bilinmektedir. Sindirimin kolay olması bir yana, diğer yiyeceklerin de sindirimini kolaylaştırmakta, bağırsakları yumuşatmaktadır. Sadece incirin tanesi değil kurusu, reçeli ve kompostosu da peklik gidericidir.
İncirin 100 gramı 80 kalori verir. Kuru oranı ise, birkaç kat daha fazla enerji sağlar. Bu özelliğiyle besleyicidir. Tam bir enerji deposudur. Canlılık ve zindelik verir.
İncir, glikoz sebebiyle zihni çalıştırır. Bol miktardaki vitamini de ihtiva ettiğinden sinirleri teskin eder, yorgunluğu giderir. Unutkanlığa iyi gelir.
Sıcak yaz günleri nefis tadıyla hararetimizi bastıran, hoş bir lezzet bırakan incirin pek çok faydası mevcuttur. Sindiriminin kolaylığı, vücut için yararlı ve gerekli maddeleri dengeli bir şekilde ihtiva edişi ile bol bol yiyebileceğimiz ve çocuklarımıza da yedirmemiz gereken güzel bir nimettir.
İncir Kur'an-ı Kerim'de ismi zikredilen mübarek gıdalardandır. İncirin adını taşıyan Tin Suresi'nde "Andolsun incir ve zeytine" şeklinde buyurulur ve nimetler içinde bu gıdaya tahsis olunur. Bunun hikmetlerinden biri, bu iki meyvenin çok mübarek ve faydalı olmasının yanı sıra yaradılışlarında da medar-ı dikkat ve nimet çok şeyleri bulunmasıdır.
Peygamber Efendimiz (s.a.v) cennet meyvelerinden olduğunu bildiği inciri şu mübarek sözleriyle methetmiştir.
"Eğer bir meyvenin cennetten geldiğini söyleseydim bu mutlaka incir olurdu. Çünkü cennet meyvelerinin çekirdeği olmaz."