İyi Çay Nasıl Demlenir
Çay Demlemenin Püf Noktaları
Merhaba Sevgili Melek'ler, bu yazımızda
çay tiryakileri için ve benim gibi çay demlemekten pek anlamıyan arkadaşlarımız için,
iyi çay demlemenin püf noktaları neler öğreniyoruz ve acaba
çay nasıl demlenir diyen tüm arkadaşlarımızıda bu sayfamıza davet ediyoruz.
Porselen demlik tercih edilmeli. Demlik önceden ısıtılmalı.
Temiz demlik içine beher bardak için iki çay kaşığı çay konulur. 2 bardak suya 1 çay bardağı çay konulacağını, 1 çay bardağı kuru çay ile 7 bardak çay içebilecek kadar dem elde edebileceğimizi de unutmayalım.
Su tam kaynama noktasında iken hemen alınıp demliğe aktarılmamalıdır.
Demliğe aktarılırken, kaynamanın durması, 100 C'den birkaç derece aşağı sıcaklıkta olmasına dikkat edilmelidir.
Çaydanlıkta kaynar suyun ateşi kısılarak demlik çaydanlığın üzerine oturtulmalı ve dem kaynatılmamalıdır.
Demleme esnasında demliğin üzerine temiz bir bez konulmalıdır.
Demliğin ağzı alüminyum folyo ile huni şeklinde kapatılmalıdır.
Demleme esnasında demlik katti surette sallanmamalıdır.
Çayın demlenme süresi yabancı çaylarda 5-7 dakika Türk çaylarında çayın kalitesine göre 10-15 dakika arasında olmalıdır.