ESDE
Hamiş Melek
çarşaf böreği tarıfı ( resımlı)
Çarşaf Böreği tarifi resimli anlatimi nasil yapilir malzemeleri konusu burada melekler
Sevgili Melekler,
Daha once baskasindan yemis oldugum Çarşaf Böreği tarifini bu kez kendim yapmak icin kollari sivadim 🙂 Zaten bu boregin diger adi da Kol Boregidir. ilk basta tek basima nasil yapicam becerebilecekmiyim zor olur diye dusunsemde daha sonra birkac kez daha yaptim ve korktugum gibi zor olmadigini gordum...Benim gibi oklava ile hamur inceltme isini pek beceremiorsaniz bu borek tam size gore...Oklava kullanilmadan farkli bir yontemle ve incecik acilabildigi icin hem cok lezzetli oluyor hemde cok eglenceli🙂 Benim gibi hamur islerini denemeyi seviyorsaniz bunuda deneyin mutlaka derim...Bu arada sizlere bu tarifi yazarken bir taraftanda az once sitemizden Titan Adminimin verdigi Acma tarifinide yapip firindan yeni cikarttim ve afiyetle yiyorum🙂
Simdi gecelim tarifimize;
Bu tarifi mayali yapanlar da varmis ama ben mayasiz yaptim...Buna gore gerekli malzemeler;
Buyuk bir bardak sut
1 kilo ispanak / Patates / peynir (hangisini katmak isterseniz)
1 adet sogan
baharat
tuz
un
Icinin Yapimi;
Boreginizin icerisine arzunuza gore sogan salca ile kavrulmus ispanak yada haslanmis patates (bolca baharatli) yada peynir ve maydonoz harci hazirlayabilirsiniz...
Tarifi:
oncelikle sut un tuz ve unumuzu karistirip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde ediyoruz...Hamurumuzu 5 esit parcaya bolerek yuvarlaklar elde edioruz, merdane yardimiyla her parcayi tabak buyuklugunde acarak uzerlerini siviyag ile bolca yaglayarak 15 dk dinlenmeye birakiyoruz,
Daha sonra her bir bezeyi elimizle bir carsafin yada temiz buyukce bir ortunun uzerine alarak, ( ben ortu kullanmadan masamin uzerinde yaptim) kenarlarindan ellerimizle yavas yavas cekerek buyutebildigimiz kadar buyutuyoruz..cok incecik bir yufka olacak arkasi gozukecek yani...Aralarda yirtilmalar olabilir bu cok normal...Sanirim ilerde deneyim kazandikca yirtilmalarda kaybolacaktir 🙂 Actigimiz hamurun uzerine hazirladigimiz icten guzelce yayiyoruz...
Icimizi yaydiktan sonra sizde benim gibi masa uzerinizde yaptiysaniz ellerinizle nazikce rulo biciminde sararak tepsiye diziyoruz, eger carsaf yada ortu uzerinde yaptiysaniz, ortunun sagindan ve solundan havaya kaldirdiginizda hamur zaten kendiliginden rulo olacaktir...
Butun bezeleri ayni sekilde yaparak sirayla tepsiye dizdikten sonra, uzerine yagli yumurta sarisindan surerek onceden isitilmis firinimizda alt ust guzelce kizarana kadar pisiriyoruz...Herkese afiyet olsun meleklerim...
Sevgili Melekler,
Daha once baskasindan yemis oldugum Çarşaf Böreği tarifini bu kez kendim yapmak icin kollari sivadim 🙂 Zaten bu boregin diger adi da Kol Boregidir. ilk basta tek basima nasil yapicam becerebilecekmiyim zor olur diye dusunsemde daha sonra birkac kez daha yaptim ve korktugum gibi zor olmadigini gordum...Benim gibi oklava ile hamur inceltme isini pek beceremiorsaniz bu borek tam size gore...Oklava kullanilmadan farkli bir yontemle ve incecik acilabildigi icin hem cok lezzetli oluyor hemde cok eglenceli🙂 Benim gibi hamur islerini denemeyi seviyorsaniz bunuda deneyin mutlaka derim...Bu arada sizlere bu tarifi yazarken bir taraftanda az once sitemizden Titan Adminimin verdigi Acma tarifinide yapip firindan yeni cikarttim ve afiyetle yiyorum🙂
Simdi gecelim tarifimize;
Bu tarifi mayali yapanlar da varmis ama ben mayasiz yaptim...Buna gore gerekli malzemeler;
Buyuk bir bardak sut
1 kilo ispanak / Patates / peynir (hangisini katmak isterseniz)
1 adet sogan
baharat
tuz
un
Icinin Yapimi;
Boreginizin icerisine arzunuza gore sogan salca ile kavrulmus ispanak yada haslanmis patates (bolca baharatli) yada peynir ve maydonoz harci hazirlayabilirsiniz...
Tarifi:
oncelikle sut un tuz ve unumuzu karistirip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde ediyoruz...Hamurumuzu 5 esit parcaya bolerek yuvarlaklar elde edioruz, merdane yardimiyla her parcayi tabak buyuklugunde acarak uzerlerini siviyag ile bolca yaglayarak 15 dk dinlenmeye birakiyoruz,
Daha sonra her bir bezeyi elimizle bir carsafin yada temiz buyukce bir ortunun uzerine alarak, ( ben ortu kullanmadan masamin uzerinde yaptim) kenarlarindan ellerimizle yavas yavas cekerek buyutebildigimiz kadar buyutuyoruz..cok incecik bir yufka olacak arkasi gozukecek yani...Aralarda yirtilmalar olabilir bu cok normal...Sanirim ilerde deneyim kazandikca yirtilmalarda kaybolacaktir 🙂 Actigimiz hamurun uzerine hazirladigimiz icten guzelce yayiyoruz...
Icimizi yaydiktan sonra sizde benim gibi masa uzerinizde yaptiysaniz ellerinizle nazikce rulo biciminde sararak tepsiye diziyoruz, eger carsaf yada ortu uzerinde yaptiysaniz, ortunun sagindan ve solundan havaya kaldirdiginizda hamur zaten kendiliginden rulo olacaktir...
Butun bezeleri ayni sekilde yaparak sirayla tepsiye dizdikten sonra, uzerine yagli yumurta sarisindan surerek onceden isitilmis firinimizda alt ust guzelce kizarana kadar pisiriyoruz...Herkese afiyet olsun meleklerim...