Bu konu; çağla turşusu ile ilgili bilgi vermektedir.
Mevsimi gelince bol bol tükettiğim çağlayı hep tuza banarak yerim , şimdi de doğrusu pek bir canım çekti
ancak malum çağla mevsimini geçtik ve ben bu tadı her an yaşayabileceğim bir tarifle karşılaştım. Aslında annem yaptığı her turşunun içine beş on çağla atardı ama hiç aklıma sadece çağla turşusu yapmak gelmemişti
😀 Pratik ev yapımı turşular listenize artık bunu da ekleyin. Şimdi bu enfes turşunun tarifini sizlere sunuyorum, hamiş melekler aman bakmayın canınız çekerse ne yaparız bu mevsimde
😕
Malzemeler
500 gr. çağla
2 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
1 küçük çay bardağı üzüm sirkesi
2 diş sarmısak
Çağla turşusu nasıl yapılır?
Çağlaları yıkayın ve baş taraflarını hafif kesin, kavanoza doldurun.
Sarmısakları 2 ye bölüp çağlaların aralarına atın.
Üzerine şeker, tuz ve sirkeyi koyun.
En son çağlaların üstünü, kaynar suyla kavanozun ağzında boşluk kalmayacak şekilde doldurun.
Kapağını sıkıca kapatıp kavanozu ters çevirin.
Suyu soğuduğu zaman tekrar çevirip güneş görmeyen bir yerde 15 gün kadar bekletin.
Turşu açıldıktan sonra buzdolabında bekletirseniz, çabucak tadı değişmez.