Çabuk yorulma nedenleri

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Çabuk yorulma nedenleri
çabuk yorulma nedenleri, ve halsizlik, neden olur, sebepleri, halsizlik, nefes darlığı, ve terleme, tedavisi hakkında detaylı tüm bilgiler burada arkadaşlar


Sizde çabuk yoruluyor ve halsizmisiniz? O halde bu makalemizde ki bilgiler, sizide yakından ilgilendiriyor Melek'ler.

Soluk bir teniniz ve dökülen saçlarınız varsa, azıcık iş yaptığınızda da yoruluyorsanız hemen kapsamlı bir tahlil yaptırmalı ve kanınızdaki demir düzeyi, ferritin ve hemoglobin oranlarına baktırmalısınız.

392124dabd7af8f282.jpg




Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez, yorgunluğa karşı alınabilecek önlemleri anlattı…

Kronik yorgunluk çoğu kişinin ortak sorunu. Bu problemin temelinde ise çoğunlukla demir eksikliği yatıyor. Bir kan testi sorunun kaynağını bulmak için yeterli. Eğer kanda demir düzeyi, ferrin ve hemoglobin eksik ise demirden zengin beslenerek hızla eski aktif formunuza dönebilirsiniz.

Demir kaynakları
En iyi kaynakları kırmızı et, organ etleri, yumurta; orta dereceli kaynakları kurubaklagiller, yağlı tohumlar; az miktarda içeren yiyecekler ise koyu yeşil yapraklılar, sebzeler, kuru meyvelerdir.

Demirin biyolojik görevleri
Enzimlerin sistemli bir şekilde çalışmasında, solunumla alınan oksijenin kan hücrelerine taşınmasında, besin öğelerinden enerji oluşturulmasında ve bağışıklık sistemin güçlendirilmesinde çok önemli görevleri vardır. Gereğinden fazla alımı toksik etki yaratabilir.

Demir yetersizliği
Hipokromik mikrositik anemi, baş dönmesi, yorgunluk, iştahsızlık, sindirim sisteminde bozuluşlar, iş veriminde düşüş gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

Demirin yararları
Anemi oluşumunu ve anemiye bağlı sağlık sorunlarının oluşmasını önler, enfeksiyonlara direnci artırır.

Magnezyumla kramplara son

Beslenmenizi mutlaka ceviz, fındık ve badem karışımı ile zenginleştirerek kas kasılmalarınızı önleyin.

Magnezyum kaynakları
En iyi kaynakları yağlı tohumlar, kurubaklagiler, yeşil yapraklı sebzeler, tam tahıllar; orta derece kaynaklı yiyecekler süt ve süt ürünleri, etler; düşük dereceli kaynakları koyu yeşil yapraklılar, sebzeler ve kuru meyvelerdir.

Magnezyumun biyolojik görevleri
Kemik ve diş yapımında, sıvı elektrolit dengesi, sinir kas çalışması, enzim çalışması, bazı hormonların aktivitelerinde görev alır.

Magnezyum yetersizliği
Titreme, sese ve dokunmaya karşı hassasiyet, kas kasılmaları, halüsinasyonlar yetersizliğinde görülebilecek bazı durumlar arasında sayılabilir.

Magnezyumun yararları
Kan basıncını düzenler. Yaşlılarda glikoz toleransını düzeltir. Gebeliğe bağlı kasılma ve krampları önler. Kalp hastalığı riskini azaltır.
 
Geri
Üst