Bursa mutfağından şahane süt helvası tarifi

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan *MeleK*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Bursa mutfağından şahane süt helvası tarifi
süt helvası, süt helvası nedir, süt helvası tarifi, süt helvası nasıl yapılır

Millet olarak tatlıları çok severiz. Her yörenin kendine özgü tatlıları vardır. Bunların çoğunu bilsek te eminim ki kalan çoğunu halen bilmeyenlerimiz ve hatta duymayanlarımız bile vardır.

Sizler için bu konumuz da Bursa mutfağına özgü lezzetli mi lezzetli bir helva tarifini paylaşmak istiyorum.

Şimdiye kadar farklı helva tariflerini duymuş ve denemişsinizdir. Hatta içlerinden un helvası oldukça tanınan ve birçok kişi tarafından sevilerek yenilen bir helvadır.

Vişneyi sevenlerin de beğeneceğini düşündüğüm vişneli helva tarifine de göz atabilirsiniz.

Şimdi sizlere Bursanın meşhur helva tatlısı olan süt helvası tarifini paylaşmak istiyorum.

Süt helvası için gereken malzemelerimiz şöyle;

*150 gr tereyağı
*Bir su bardağı un
*1,5 su bardağı şeker
*5 Su bardağı süt
*1 Yumurtanın sarısı
*Bir tutam tuz
*2 Tatlı kaşığı kahverengi şeker


1.jpg


Ve gelelim şimdi süt helvasının nasıl hazırlandığına;

Şekerin içine bir bardak sütü ilave ederek ocağa koyuyoruz. Şeker iyice eriyene kadar kaynatıyoruz. Daha sonra ocağı kapatıp kalan sütü bu karışımın içine döküyoruz.

Bir yumurtanın sarısını süt ve şeker karışımına ekliyoruz. Bu arada iyice karışmasına özen gösteriyoruz.

Başka bir tava da tereyağını eritiyoruz. Verdiğimiz ölçüde ki unu yağın üzerine koyarak un pembeleşinceye ve kokusu gidinceye kadar kavuruyoruz.

Una ayrıca bir tutam kadar tuz ekliyoruz.

Unu yakmamak için sürekli bir tahta kaşıktan yardım alarak karıştırmanız gerekiyor.Un kıvamını aldıktan sonra süt ve şeker karışımını una karıştırıyoruz.

Burada ki en önemli püf noktası unun topaklanmaması için sürekli karıştırmaya dikkat etmelisiniz.

Daha sonra helva karışımını sıcağa dayanıklı fırın kaplarına koyarak üzerine kahverengi şekerden ekliyoruz.

180 derecede ki fırın da üstü kızarana kadar fırınlıyoruz. Yaklaşık on dakika yeterli olacaktır.

Gece gece bu tarifi verirken tatlı krizim tuttu eminim ki içiniz de canı çeken ve hatta bir an önce bu tarifi denemek isteyen olacaktır😉 Şimdiden kolay gelsin afiyet bal şeker olsun hanımlar🙂
 
Valla benim bile canım çekti yapacam en kısa zamanda😉hahaha
 
Geri
Üst