Baktım herkes kendine bi köşe kapmış bende almazsam olmaz, olabilimez...
Bende bi nostalji köşesi yapiyim dedim...
Hepinizi nostalji yapmaya bekliyorum melekler....
Ve konuyu bu ağız sulandıran 90lı yılların vazgeçilmeziyle açıyorum
🙂
SULUGÖZ SAKIZ
Kendisi top gibi yuvarlak bir sakız.Paketi yeşil ağırlıklı ve üzerinden kocaman Göz yaşartıcı yazan bir uyarı.Evet Bu sulugöz olmalı ! 90′lı yıllarda bu sakızla tanışmayan yoktur heralde.Hala satılıyor mu açıkcası bilmiyorum ama zamanında çok sattığını ve 90′lı yıllara damgasını vurduğunu biliyorum.Sulugöz sakız çiğneyenler arasında her zaman aynı tartışma olur.Tartışma şudur ki bu sakız gerçekten ekşi mi ? ve gözünden yaş getiriyor mu? Bir kısmı gerçekten ekşi olduğunu bir kısmıda inatla hayır hiçte bile eşki değil diyorlar fakat ben sadece şundan eminim çiğneyenlerin mutlaka yüzü 1 saniyede olsa ekşiyor.O yüz ifadesi zaten tüm tartışmalara nokta koyuyor.
“Evet Sulugöz Ekşidir !”
Sulugöz ekşidir.İçersindeki o akıl almaz formülü sayesinde kendisine bizi esir etmiştir.Zamanında Tanşas , Migros gibi market zincirlerinin elle sayılacak kadar az olduğu bir dönemde mahalle bakkallarında satılıyordu.Elbette o dönemin keyfi ayrıydı şuan bu yazıyı okurkende mutlaka azda olsa geçmişe bir dönüş yapmışsınızdır.Internet üzerinden biraz araştırma yaparken sulugözün özellikle en populer oldugu donemlerde yaşayan kişilerin yorumları hep bu sakıza olan sempatileri yönünde.Yani aslında ne kadar acı ve ne kadar göz yaşartıcıda olsa bu sakızın hiç antipati toplayan bir kitlesi yok gibi görünüyor.
Görüntüsüne baktığınzda bile ağzınızın sulandığından hatta surat ifadenizin değiştiğinden eminim.!
Köşeme bütün melekleri nostalji yapmaya davet ediyorum
🙂🙂