Bulgurlu Kuru Dolma Tarifi
Bulgurlu Kuru Dolma Nasıl Yapılır
İşte meleklerim yaz geldi patlıcanlar biberler kurutulmaya başlandı tabi kuru dolma yemekleri genelde kışın yapılıyor...Bende şimdiden sizinle paylaşmak istedim kışında pişirirsiniz...
🙂 Burdada
kuru patlıcan dolması var antep usulü ...
Kuru patlıcan ve biberden yapılan bu pratik yemek tarifi, tüm dolma yemekleri sevenlerin gözdesi olacaktır.Görüntüsü zaten harika eminimki tadıda süper olacaktır...
Malzemeler:
8 dolmalık kuru patlıcan
8 dolmalık kuru biber
250 gr kıyma
1 soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Sosu için
1 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Sıcak su
Hazırlanışı:
Kuru patlıcan ve biberleri 15 dakika kadar kaynatın ve sonrasında soğuk sudan geçirin.
Soğanı küçük doğrayıp kıymaya ekleyin.
Salçaları, yağı, sarımsağı, bulguru, nar ekşisini, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
Karışımı patlıcan ve biberlerin içlerine doldurun.
Ağız kısımlarını sıkıp birbirlerine yapıştırın ve tencereye dizin.
Salça, ayçiçeği yağı ve bir miktar sıcak suyu karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun!