Bülbül konağı'nın hem tatlı hem tuzlu tarifi

handanca

Daimi Üye
Yönetici
Bülbül konağı'nın hem tatlı hem tuzlu tarifi
tuzlu tarifleri bülbül konağı tatlısı tuzlu tarifleri resimli bülbül konağı tatlı şerbetli tatlı poğaça
pasta8001bbbi9.jpg


250 gr margarin
1 cay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
2 cay kasigi tuz
1 paket kabartma tozu,aldığı kadar un

İç malzemesi:
1 su bardagi beyaz peynir
yarim demet maydanoz
1 yumurta beyazı sarısı üzerine kullanılacak.


Yapılışı: Oda sıcaklığında margarini, yumurtayı, sirkeyi, tuzu, sivi yagı ve yogurdu iyice karıştırın. Elenmis unu ve hamur kabartma tozunu da ilave edip kulak memesi yumusaklığında bir hamur yapın. Hamurun üzerini bir bezle örtüp buz dolabında 15 dakika dinlendirin.
iç malzemesi için ezilmis beyaz peyniri, ince ince doğranmış maydanozu ve 1 yumurta beyazını karıştırın.
Hamuru merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın. Yuvarlak kalıpla veya bir bardakla kesin. Kesilen sekillerin yarısını da kola kapağıyla ortasından kesin. Yuvarlak olan parcanin uzerine peynirli karışımdan koyup ortası delik olan parcayı peynirli karışımın üzerine kapatın. fırçayla yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığımız 170 C fırında üzerileri kızarana kadar pişirin afiyet olsun.
bulbul_konagi.jpg


BÜLBÜL KONAĞI
1 adet yumurta
1 paket margarin
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvıyağ
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 kase ceviz
şerbet: 5 su bardağı toz şeker 5 su bardağı su 1/4 limon şerbeti hazırlayıp soğutun.
Geniş bir kaba yoğurdu, eritip soğuttunuğuz margarini, yumurtayı, sirkeyi ve sıvıyağı koyun. azar azar un ve kabartma tozu ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. hamuru iki eşit parçaya bölün. ilk parçayı merdane ile yarım parmak kalılığında açın. açtığınız hamurdan çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. hamurdan ayırdığınız ikinci parçayı da aynı şekilde açın ve diğerine eşit sayıda yuvarlaklar yapın. ikinci parçadan kestiğiniz yuvarlakların ortasını küçük bir kapak yardımıyla kesin. simit şeklinde ikinci parçaları birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştırın. boşluklara birer yarım ceviz içi yerleştirin. hafif yağlanmış tepsye dizin. üzerleri kızarana dek pişirin. fırından çıkarıp üzerlerine şerbet dökün

 
Geri
Üst