T
TİTAN
Forum Okuru
Budur Diyeceğiniz Ağızlara Layık Bir Tiramisu Tarifi
tiramisu tarifi
tiramisu nasıl yapılır
Sevgili melekler, her yiğidin bir yoğurt yiyişi olduğu gibi her bayanın el ayarı, yemek tarifi, damak tadı farklıdır. 🙂 Sitemizde pek çok tiramisu tarifi var ama ben herkesin kendi yaptığını beğendiği gibi en güzeli benim tarifim diyorum ve sizlere kendi yaptığım tiramisu tarifi vermek istiyorum. Damak tadı herkesin farklıdır ama bu tarifimi şimdiye kadar yiyip te 2.dilimi istemeyenini hiç görmedim. Elbette ki tiramisu mascarpone ve kedidili ile yapılır ama bizim ki kolay ulaşılabilir malzemelerle yapılan Türk usulü olanı
Şunu hatırlatayım başlarken, kremamız pastaya fazla geliyor ancak yarım ölçü yapınca da az gelmesinden endişe ettiğimden kalanı kuplara koyup soğutup, öylece yiyoruz sonradan. Yani siz istediğiniz kadarını pasta yapımında kullanın.
1 paket hazır pandispanya
1 litre süt
3 kaşık un
1 kaşık nişasta
1 yumurta
1 paket vanilya
2 bardak toz şeker
1 pakete yakın labne peyniri
1 çorba kaşığı katıyağ
Islatmak için,
1 büyük bardak ılık su
1 çorba kaşığı granül kahve
1,5 çorba kaşığı toz şeker
Su, kahve ve şekeri karıştırıp eritin. Pandispanyayı bu karışımla ıslatacağız.
Süt, un, nişasta, yumurta, şeker muhallebi kıvamında pişecek. Altı kapatılınca vanilya, labne ve katıyağ ilave edilip karıştırılacak. Biraz ılıması beklenecek.
Pandispanyanın alt katı alt üst dikkatlice ıslatılacak kahveli karışımla. Kremadan istenildiği kadar konulacak. Üst kat pandispanyanın iç tarafı ıslatılıp kremanın üstüne kapatılacak. Pandispanyanın üstü de ıhafifçe slatılıp kremayla sıvanacak her yeri, yanları dahil. En üste bol bol kakao serpilecek ve tiramisu 1 gece dolapta bekletilecek. Ertesi gün kakaosu az gelen yerler olursa kakaoyla rötuşlanacak ve servise sunulacak
tiramisu nasıl yapılır
Sevgili melekler, her yiğidin bir yoğurt yiyişi olduğu gibi her bayanın el ayarı, yemek tarifi, damak tadı farklıdır. 🙂 Sitemizde pek çok tiramisu tarifi var ama ben herkesin kendi yaptığını beğendiği gibi en güzeli benim tarifim diyorum ve sizlere kendi yaptığım tiramisu tarifi vermek istiyorum. Damak tadı herkesin farklıdır ama bu tarifimi şimdiye kadar yiyip te 2.dilimi istemeyenini hiç görmedim. Elbette ki tiramisu mascarpone ve kedidili ile yapılır ama bizim ki kolay ulaşılabilir malzemelerle yapılan Türk usulü olanı
Şunu hatırlatayım başlarken, kremamız pastaya fazla geliyor ancak yarım ölçü yapınca da az gelmesinden endişe ettiğimden kalanı kuplara koyup soğutup, öylece yiyoruz sonradan. Yani siz istediğiniz kadarını pasta yapımında kullanın.
1 paket hazır pandispanya
1 litre süt
3 kaşık un
1 kaşık nişasta
1 yumurta
1 paket vanilya
2 bardak toz şeker
1 pakete yakın labne peyniri
1 çorba kaşığı katıyağ
Islatmak için,
1 büyük bardak ılık su
1 çorba kaşığı granül kahve
1,5 çorba kaşığı toz şeker
Su, kahve ve şekeri karıştırıp eritin. Pandispanyayı bu karışımla ıslatacağız.
Süt, un, nişasta, yumurta, şeker muhallebi kıvamında pişecek. Altı kapatılınca vanilya, labne ve katıyağ ilave edilip karıştırılacak. Biraz ılıması beklenecek.
Pandispanyanın alt katı alt üst dikkatlice ıslatılacak kahveli karışımla. Kremadan istenildiği kadar konulacak. Üst kat pandispanyanın iç tarafı ıslatılıp kremanın üstüne kapatılacak. Pandispanyanın üstü de ıhafifçe slatılıp kremayla sıvanacak her yeri, yanları dahil. En üste bol bol kakao serpilecek ve tiramisu 1 gece dolapta bekletilecek. Ertesi gün kakaosu az gelen yerler olursa kakaoyla rötuşlanacak ve servise sunulacak