Buda Benim revanim pişman olmayacaksınız
tatlı tatlı çeşitleri revani tarifleri revani tarifi tatlılar ve tarifleri
revani tatlısı, tatlı, revani tarifi, revani en güzel revani burda meleklerim...
en güzel revani bence benim revanim revanimin üstüne revani tanımam.zaten bir yemeyen pişman birde denemeyen.işte buda benim tarifim.
REVANİ TATLISI MALZEMELERİ
3 Yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı pekmez
yarım çay bardağı zeytin yağı
2,5 subardağı irmik
1 su bardağı un
yarım çay bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ve portakal kabuğu rendesi yada limon kabuğu rendesi
ŞERBETİ,İÇİN
5 Su bardağı su
4 su bardağı şeker
TATLININ HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekerleri beyazlaşıncaya kadar köpürtün bunu özellikle söylüyorum mikserle iyice çırpın bunun sebebi hem hamurun iyi kabarması hemde tatlılara yumurta girdiğinde çırpılmazsa yumurta kokusu oluyor.
sonra geri kalan yağ, süt, pekmez,yoğurt,diğer sıvılarıda katın azcık daha çırpın ve irmik,unvanilya ve kabatma tozunuda karıştırıp sıvıların içine dökün karıştırın ve enson rendelenmiş olan portakalın biraz suyunuda içine sıkıp rendelediğiniz kabuğunuda içine atın kaşıkla şöyle bir karıştırıp yağlanmış fırın tepsinize dökün.eccik daha bekleyin ki tepsiye eşit dağılsın sonra 180 dereceli fırında pişirin.kızarınca alırsnız çünkü pişirme süresi fırından fırına değişiyor.
ŞERBETİN HAZIRLANIŞI
Su ve şekeri tencerenize koyun harlı eteşte pişirin rengi sarımtırak olunca ve zaten o kendini belli ediyo bi kaç damla limon sıkın ve ocağı söndürün.
şerbetiniz soğuk kekiniz sıcak fırından çıktığı gibi hemen şerbeti dökün .bi kaç saat sonra servise hazır afiyet olsun.isteğe bağlı üzerine hindistan ceviz badem fıstık kırıkları serpebilirsiniz.
revani tatlısı, tatlı, revani tarifi, revani en güzel revani burda meleklerim...
en güzel revani bence benim revanim revanimin üstüne revani tanımam.zaten bir yemeyen pişman birde denemeyen.işte buda benim tarifim.
REVANİ TATLISI MALZEMELERİ
3 Yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı pekmez
yarım çay bardağı zeytin yağı
2,5 subardağı irmik
1 su bardağı un
yarım çay bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ve portakal kabuğu rendesi yada limon kabuğu rendesi
ŞERBETİ,İÇİN
5 Su bardağı su
4 su bardağı şeker
TATLININ HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekerleri beyazlaşıncaya kadar köpürtün bunu özellikle söylüyorum mikserle iyice çırpın bunun sebebi hem hamurun iyi kabarması hemde tatlılara yumurta girdiğinde çırpılmazsa yumurta kokusu oluyor.
sonra geri kalan yağ, süt, pekmez,yoğurt,diğer sıvılarıda katın azcık daha çırpın ve irmik,unvanilya ve kabatma tozunuda karıştırıp sıvıların içine dökün karıştırın ve enson rendelenmiş olan portakalın biraz suyunuda içine sıkıp rendelediğiniz kabuğunuda içine atın kaşıkla şöyle bir karıştırıp yağlanmış fırın tepsinize dökün.eccik daha bekleyin ki tepsiye eşit dağılsın sonra 180 dereceli fırında pişirin.kızarınca alırsnız çünkü pişirme süresi fırından fırına değişiyor.
ŞERBETİN HAZIRLANIŞI
Su ve şekeri tencerenize koyun harlı eteşte pişirin rengi sarımtırak olunca ve zaten o kendini belli ediyo bi kaç damla limon sıkın ve ocağı söndürün.
şerbetiniz soğuk kekiniz sıcak fırından çıktığı gibi hemen şerbeti dökün .bi kaç saat sonra servise hazır afiyet olsun.isteğe bağlı üzerine hindistan ceviz badem fıstık kırıkları serpebilirsiniz.
Son düzenleme: