Konuya cevap cer

kuşburnu marmelatının faydaları hamilelikte kuşburnu marmelatı gebelikte kuşburnunun faydaları marmelatı hamilelikte portakalın

Cilt sağlığından tutun da genel sağlığımıza kadar meyvelerin birçok faydaları vardır


Evimizden asla eksik etmemiz gereken meyveler birçok derde deva

Bakın hangi meyve hangi hastalığa iyi geliyormuş


Yapılan araştırmalarla, yüzyıllardır doğal şifa kaynağı olarak kullanılan meyvelerin bilinmeyen yeni yararları keşfediliyor. İşte bilimsel araştırmalarla keşfedilen veya kanıtlanan bazı meyvelerin ilaçlara taş çıkartacak derecede yararlarından bazıları.


Avokadonun yararları

Hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatır ve kanseri önler. Protein bakımından zengindir. İçerdiği E vitamini sayesinde kalp ve deriyi koruyarak dolaşımı düzene sokar. Ayrıca potasyum ve B6 vitamini de içerir.


Ayvanın yararları

Kani temizler, ishal ve dizanteriyi keser. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. İnce bağırsak iltihabını giderir. Kani temizler. Çarpıntıyı dindirir.


Bademin yararları

Ağrılara bire bir. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Böbrek ve mesanedeki iltihapları giderir. Bas ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.


Cevizin yararları

Zekayı geliştirir. Her sabah kahvaltıda yenen bir miktar ceviz Zekayı geliştirir. Yeşil cevizin kabukları kaynatılarak içildiğinde erkeklerde cinsel gücü artırır.


Çamfıstığının yararları

Bronşite ve kalbe iyi gelir. Bronşit, verem, akciğer hastalıklarının çabuk iyileşmesine yardımcı olur. Ruhsal sorunlara iyi gelir. Kalp hastalıklarında faydalıdır.


Çileğin yararları

Tansiyonu düşürür. Cilt sorunları olanlar için iyi bir meyvedir. Böbrek, idrar yolları ve bağırsak sorunlarına iyi gelir. Ayrıca diş etlerini güçlendirir, dişlerdeki tartarı önler, ağız kokularını ve boğaz ağrılarını giderir. C vitamininin yanı sıra yüksek tansiyon ve kolesterolü düşüren maddeler içerir.


Dutun yararları

İdrar söktürür. Beyaz dut yaprakları idrar söktürür. Vücutta biriken suyu boşaltır. Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak solucanlarını söktürür.


Elmanın yararları

Günde 1 tane. Günde bir elma yemek doktoru evinizden uzak tutar.. Kalp ve dolaşım sorunlarına karşı korur, ısırarak yenen elma dişetlerini güçlendirir. Kolesterolü yok eder ve kabızlığı önler.. Sindirimi kolaylaştırır. Kokusu rahatlatır ve kan basıncını düşürür. Artrit, romatizma ve gut hastalıklarına karsı da yararlıdır.


Fındıkın yararları

Minik beyaz dev. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Vücuda kuvvet ve enerji verir. Nekahet devresinin çabuk geçmesini sağlar. Cildi güzelleştirir.


Greyfurtun yararları

Kanserden korur. C vitamini bakımından zengin meyve olan greyfurt günlük C vitamini ihtiyacının yüzde altmışını sağlar. İçinde kolesterol oranını düşüren pektin maddesi bulunur. Kansere karsı koruyucu özellik taşır. İştah açar.


İncirin yararları

Enerji kaynağı. Bağırsakları yumuşatır, kabızlığı giderir. Bronşit, öksürük ve boğaz ağrılarında faydalıdır. Enerji verir.


Kirazın yararları

Kan yapar. Ağrı kesici özelliği vardır. Kani sulandırarak kalp sağlığı üzerinde de olumlu etkiler yapar.


Kivinin yararları

Sindirime yararlı. C vitamini ve potasyum bakımından zengindir. Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler.


Kuşburnunun yararları

Her derde deva. Kani temizler, Bağırsakları yumuşatır. Mide kramplarına ve sindirim sistemi zorluklarına karsı yararlıdır. Romatizma ağrılarını giderir Ayrıca basur tedavisinde iyi sonuç verir. Marmelat alyuvarların hızla çalışmasını sağlar. Kuşburnu çayı ise hastalıktan yeni kurtulmuş bedene kuvvet verirken soğuk algınlığına, böbrek ve mesane üşütmesine de iyi gelir.


Muzun yararları

En zengin meyve. Folik asit, potasyum ve B6 vitamini bakımından son derece zengin bir meyvedir. Potasyum krampları önler.

Narın yararları

Kalbi korur. Vücudu ve kalbi kuvvetlendirir, korur. İshali keser. Vitamin deposudur.


Portakalın yararları

C vitamini deposu. Kanser önleyici maddeler ile bol miktarda C vitamini içerir.


Vişnenin yararları

Ateşi düşürür. İshali keser, Ateşi düşürür, idrar söktürür ve vücuda rahatlık verir


Geri
Üst